Рубрики
МЕНЮ
Кречмаровская Наталия
Мариновані помідори — чудова закуска взимку. Це універсальна страва, яка є традиційною в Україні. Існує чимало рецептів маринованих помідорів. Пропонуємо спробувати оригінальний — помідори “у снігу”. Це простий рецепт без варіння та додаткової стерилізації помідорів. Однак для цього знадобиться чимало часнику.
Помідори. Фото з відкритих джерел
Інгредієнти з розрахунку на 3 літри. Це можуть бути банки: одна на 3 л, три по 1 л чи 2 по 1,5 л.
Помідори — 2 кг (вага орієнтовна, залежно від розміру помідорів),
Вода — 1,5 л,
Часник — 180 г.
Для маринаду:
Сіль — 3 ст.л.,
Цукор — 6 ст.л,
Чорний перець — 5 шт.,
Насіння гірчиці — 0,5 чайної ложки (не обов'язково),
Оцет (9%) — 150 мл.
Покрокове приготування маринованих помідорів “в снігу”
1. Потрібно відібрати невеликі помідори (краще сливки) та добре їх помити.
2. Банки та кришки потрібно простерилізувати.
3. У банки закласти помідори (можна біля плодоніжки проткнути їх зубочисткою, так помідори, як зазначають фахівці, не потріскаються).
4. Помідори залити окропом прикрити кришками та залишити так на 15-20 хвилин.
5. Натерти на дрібну тертку часник та покласти у банку. Якщо банок декілька розділити часник порційно — приблизно однакову кількість на кожну банку.
6. Рідину з помідорів злити назад в каструлю. Додати туди сіль, цукор і знову закип'ятити.
7. Покласти у банки з помідорами спеції: перець горошком, гірчицю, оцет.
8. Помідори залити киплячим маринадом і закатати кришками.
9. Обережно прокатати банки, щоб маринад і спеції рівномірно розподілилися. Банки перевернути на кришки і залишити під ковдрою до повного остигання.
Нагадаємо: портал “Коментарі” писав про простий рецепт кабачкової ікри всього з трьох інгредієнтів.