Головна Новини Дозвілля рецепти Половина людей на планеті регулярно їсть цей продукт, але чи корисно це
commentss НОВИНИ Всі новини

Половина людей на планеті регулярно їсть цей продукт, але чи корисно це

Рис є основним продуктом у раціоні для більш ніж 3,5 мільярда людей у всьому світі

8 листопада 2023, 11:37
Поділіться публікацією:

Мільярди людей щодня їдять рис. Продукт активно використовують для приготування популярних гарнірів. Є безліч страв, які завдяки рису стали унікальними. Наприклад, японці прославили рис на весь світ, завдяки суші та ролам, де головна складова – рис, а італійці показали, що різотто з рисом – смакота. Як повідомляє портал "Коментарі", про це пише USA Today Life.

Половина людей на планеті регулярно їсть цей продукт, але чи корисно це

Приготування їжі. Фото з відкритих джерел

На сьогоднішній день рис став популярним інгредієнтом під час приготування їжі практично у половини людства. Більш ніж 3,5 мільярда людей на Землі їдять рис щодня і вже не уявляють свого раціону без цього продукту.

Якщо цей продукт такий популярний, то як щодо його корисності? Лікарі знають відповідь на це запитання. Доктор медичних наук, директор департаменту психіатрії харчування та способу життя Масачусетської лікарні та автор книги "Заспокойте свій розум за допомогою їжі" Ума Найду запевняє, що якщо ви їсте рис у помірній кількості, то це буде вашому самопочуттю лише у плюс.

Відомим фактом є також те, що рис досить поживний для організму. Це важкий вуглевод, який довго засвоюється. Але, якщо ви добре підкріпитеся рисом, почуття голоду у вас з'явиться ще не скоро. Про це також розповів представник Академії харчування та дієтології та зареєстрований дієтолог у Piedmont Health Крістен Сміт.

Читайте також на порталі "Коментарі" — у появі виразки та гастриту часто звинувачують гостру їжу. Багато хто вважає, що вона буквально роз'їдає стінки шлунка. Але чи це так насправді – читайте в нашому матеріалі.

Також видання "Коментарі" повідомляло – інтереси надто солоною їжею не проходить безслідно для організму, і насамперед це негативно відбивається на серцево-судинній системі.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини