Головна Новини Дозвілля рецепти П'ять рецептів трав'яного чаю для підвищення імунітету взимку
commentss НОВИНИ Всі новини

П'ять рецептів трав'яного чаю для підвищення імунітету взимку

5 найкращих чаїв, які допоможуть захиститися від застуди

29 грудня 2020, 15:31
Поділіться публікацією:

З настанням зими наш імунітет починає потроху послаблюватися. Це пов'язано з нестачею необхідних вітамінів у цей період. До того ж, коли температура повітря починає знижуватися, водночас уповільнюється імунна система. Це означає, що в цей час організм особливо сприйнятливий до вірусів.

П'ять рецептів трав'яного чаю для підвищення імунітету взимку

ФОТО: З відкритих джерел

 

Як уберегти себе взимку від хвороб – вибір кожного. Хтось робить це за допомогою пігулок, вітамінів, певних продуктів тощо. Є ще простіший спосіб підтримувати свій імунітет у нормі – пити правильний чай. Ми розповімо вам про 5 чаїв, які відмінно підійдуть для цього.

 

1. Імбирний чай із медом

 

Імбир чудово допомагає справлятися з мікробами, а мед взагалі прийнято вважати одним з кращих природних "ліків". Медики відзначають, що якщо пити цей чай щодня, то ймовірність захворіти на зиму помітно знизиться.

 

Інгредієнти:

 

Корінь імбиру – 1 чайна ложка;

Мед – 3 чайні ложки;

Гвоздика – 2 штуки;

Смужка апельсинової кірки;

Кориця (до смаку).

Приготування:

Д Овед вод у до кипіння. Потім додайте всі інгредієнти, зменште вогонь до мінімуму і дайте настоятися всьому приблизно п'ятнадцять хвилин. Процідіть у чашку, і готовий чай.

2. Чай з лимоном та перцем

Цей напій також часто використовується для зміцнення імунітету. Кажуть, що він також чудово підходить для детоксикації, але вчені продовжують сперечатися з цією думкою. Однак для здоров'я він все ж таки дуже корисний. Особливо в холодну пору року.

Інгредієнти:

сік 1 лимона;

1/2 чайної ложки куркуми;

1/4 ч. л. перцю;

1 1/2 чайної ложки меду.

Приготування:

Покладіть у чашку перець і куркуму, залийте окропом. Додайте лимонний сік та мед. Дайте чаю трохи охолонути після чого він буде готовий до вживання.

3. Чай Ашваганда

В Ашваганді є багато переваг для здоров'я. Коріння цієї рослини мають протизапальні та імуномодулюючі властивості. Пити такий напій узимку – це означає максимально уберегти себе від застуди.

Інгредієнти:

Сушене коріння Ашваганди;

1 чайна ложка меду.

Приготування:

Вимийте корінь і відваріть у склянці води, даючи йому прокипіти протягом 15-20 хвилин. Процідіть у чашку та додайте мед. Після того, як чай трохи охолоне, його можна вживати.

4. Чай Тулсі

Тулсі, або святий базилік, – досить дивовижна рослина. Воно не тільки зміцнює ваш імунітет і бореться зі злими мікробами, але й допомагає вилікувати безліч захворювань шкіри. Також цей чай допомагає збалансувати рівень цукру на крові.

Інгредієнти:

1/4 склянки базиліка;

1 чайна ложка меду;

2 чайні ложки лимонного соку.

Приготування:

Покладіть листя базиліка в каструлю з чвертю склянки води. Доведіть до кипіння. Потім зменшити вогонь до слабкого на 15 хвилин. Процідіть у чашку, додайте мед та лимонний сік і перемішайте.

5. М'ятний чай із розмарином

Цей чай також допомагає зміцнити імунітет взимку. Крім того, комбінація м'яти та розмарину допомагає покращити пам'ять. Крім того, напій корисний при розладі шлунка.


Приготування:

Розірвіть листя м'яти в чашку, водночас доводячи воду до кипіння. Викладіть розмарин на сковороду. Після закипання налийте воду на м'яту та залиште на десять хвилин. При необхідності додайте|добавляйте| трохи лимона.

Кожен із перерахованих чаїв обійдеться по грошах зовсім не дорого, але всі ці п'ять напоїв – справжній скарб для імунітету взимку.

Нагадаємо, раніше сайт "Коментарі" повідомляв про рецепти новорічних салатів з різних країн світу , а також про головні причини появи лупи взимку .




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини