Рубрики
МЕНЮ
Светлана Шкурупий
Святковий стіл неможливо уявити без оригінальних і незвичайних закусок, які підігрівають апетит, готуючи організм до гарячих страв. На Новий рік можна порадувати гостей і близьких закусочним тортом, який здивує своїм вишуканим смаком і прикрасить ваш стіл. Що потрібно для приготування?
закуска на Новий рік (фото з відкритих джерел)
Інгредієнти: 300 г дріжджового листкового тіста, 150 г блакитного сиру, 100 г курячого філе, 75 г консервованого ананаса, 40 г волоських горіхів, 1 зубчик часнику, 50 мл вершків, 1 яйце.
Спосіб приготування: Візьміть пласт листкового тіста, розкладіть його на деко і наріжте на прямокутники. Змастіть коржі збитим яйцем, зробивши виделкою проколи по поверхні тесту, щоб в процесі випічки коржі зберегли свою рівну поверхню. Відправте їх запікатися в духовку, попередньо розігріту до 190 градусів, на 20 хвилин. Коли коржі будуть готові, дістаньте їх і дайте повністю охолонути.
Тепер підготуйте начинку. Візьміть блакитний сир, розкришите його руками в дрібну крихту і додайте вершки, потім часник, пропущений через прес. Ретельно перемішайте, щоб вийшла маса однорідної консистенції. Курку та ананас наріжте дрібними кубиками, а горіхи дрібно порубайте ножем. До сиру з часником додайте м'ясо, горіхи, ананас і перемішайте.
Візьміть перший корж, нанесіть на нього рівномірно 2 ст. л. начинки, накрийте її наступним коржем і так далі. 1-2 коржі залиште, щоб зробити крихту. З її допомогою змастіть боки листкового торта, прикрасьте ягодами та поставте на годину в холодильник. Все, закуска готова, можна подавати до столу. Смачного!
Раніше видання "Коментарі" повідомляло, як приготувати салат "Граф", який гідно замінить "Олів'є" або "Шубу".
Новини