Рубрики
МЕНЮ
Таисия Ерохина
Восени з гарбуза можна приготувати найрізноманітніші страви. Наприклад, спробуйте спекти ароматний гарбузовий хліб по рецепту від судді кулінарного проекту "МастерШеф" Тетяни Литвинової.
Інгредієнти: 500 г пшеничного борошна, 200 г гарбузового пюре, 40 г цукру, 50 г вершкового масла, 1 яйце, 8 г дріжджів, 60 мл сметани, 40 мл теплої води, 1 ч.л. солі.
Перший етап — опара. Для цього візьміть сухі дріжджі, сметану й цукор і розведіть з теплою водою. Окремо зробіть гарбузове пюре.
Далі візьміть готове гарбузове пюре, додайте цукор, яйце, сіль, а потім — борошно та опару. Замісіть тісто. У процесі замішування додайте вершкове масло і добре вимісіть до отримання однорідної тягучої маси. Змастіть трохи рослинною олією.
Попередньо розігрів духовку на 60-80 градусів, поставте в неї доходити готове тісто приблизно на 30 хвилин.
Коли побачите, що тісто підійшло у два рази — діставайте. Викладіть його на чисту дошку і зберіть в ком, щоб видалити всі утворені пори. Візьміть форму, покладіть на неї пергамент, а в його центр — хліб. Накрийте його мискою і відправте в тепле місце доходити ще на годину-півтори.
Відправте хліб у духовку, розігріту на 200 градусів, на 40-45 хвилин. Після приготування дайте хлібу трохи охолонути.
Раніше ми поділилися рецептом гарбузових оладок, які стануть відмінним варіантом осіннього сніданку.
Новини