Головна Новини Дозвілля рецепти Найпростіший рецепт яблучного пирога на кефірі від Євгена Клопотенка
commentss НОВИНИ Всі новини

Найпростіший рецепт яблучного пирога на кефірі від Євгена Клопотенка

Приготування страви займає менше однієї години

14 січня 2022, 10:00 comments2975
Поділіться публікацією:

Яблучний пиріг на кефірі – смачна страва, яку можна з легкістю приготувати на сніданок. А всі інгредієнти пирога можна знайти у своєму холодильнику. Крім того, яблука – не лише смачний фрукт, а ще й корисний. Вони складаються з великої кількості клітковини та води, тому здатні позбавити людину почуття голоду. Крім того, в яблуках містяться корисні речовини – вітамін С, калій та вітамін К.

Найпростіший рецепт яблучного пирога на кефірі від Євгена Клопотенка

Найпростіший рецепт яблучного пирога на кефірі від Євгена Клопотенка - фото з відкритих джерел

Відомий шеф-кухар Євген Клопотенко розповів, як швидко приготувати яблучний пиріг на кефірі, щоб він вийшов максимально повітряним та смачним.

Для приготування потрібно:

— 2 яйця

— 200 г цукру

— 1 ч. л. ванільного цукру

— 250 мл кефіру

— 50 г вершкового масла (20 г додатково для змащування форми)

— 250 г борошна

— 1 щіпка солі

— 1 ч. л. розпушувача

— 2-3 яблука твердих сортів

— 1 ч. л. меленої кориці

— 1 ст. л. цукрової пудри

1. Потрібно розігріти духовку до 180 градусів. У великій ємності змішати яйця із цукром. Додати сіль та чайну ложку ванільного цукру, після чого суміш добре збити за допомогою вінчика.

2. Ввести розм'якшене вершкове масло і перемішати масу, що вийшла, до однорідної консистенції.

3. Влити в ємність кефір, а потім ретельно перемішати. Шеф-кухар зізнався, що у цьому рецепті використовує магазинну продукцію.

4. До маси додати розпушувач і перемішати. Клопотенко зазначив, що нерідко рекомендують додавати розпушувач у муку, але тут це не має жодного значення.

5. Додати до маси борошно, просіяне через сито, постійно помішуючи до однорідного стану. Тісто має нагадувати густу сметану.

6. Застелити пергаментом форму для випікання діаметром 24-26 см і змастити 20 г вершкового масла. Поступово влити тісто у форму, за необхідності розрівняти його ложкою.

7. Пару яблук необхідно нарізати часточками, товщина яких півсантиметра. Якщо у фруктів тверда шкірка, їх потрібно почистити.

8. Поверх тіста викласти яблука таким чином, щоб вони зайняли всю площу, і посипати меленою корицею.

9. Пиріг випікається близько 25-30 хвилин. Перед подачею страву можна посипати цукровою пудрою.

Раніше на порталі "Коментарі" — Вечеря нашвидкуруч: ідеальний рецепт із простих продуктів.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини