Головна Новини Дозвілля рецепти Маринований виноград на зиму: простий рецепт оригінальної закуски
commentss НОВИНИ Всі новини

Маринований виноград на зиму: простий рецепт оригінальної закуски

Маринований виноград: покроковий рецепт приготування пікантної закуски

12 серпня 2025, 12:35
Поділіться публікацією:

Маринуєте огірки, помідори, перець на зиму, а виноград ніколи не пробували — дарма. Маринований виноград — це смачна та пікантна закуска. Виноград можна подавати як самостійну закуску або додавати до канапе чи салатів. Загалом маринований виноград довго не стоятиме на полиці. Як приготувати маринований виноград, розповідаємо детальніше далі.

Маринований виноград на зиму: простий рецепт оригінальної закуски

Маринований виноград. Фото з відкритих джерел

На 4 банки по 0,5 л знадобиться: 

  • Виноград — 1,5 -1,8 кг (залежно від розміру плодів),

  • Кориця — 4 палички по 3-4 см, 

  • Духмяний перець — 8 горошин (по 2 горошини в банку),

  • Гвоздика (спеція) — 8 бутонів (по 2 бутони в банку), 

  • Рожевий перець — 2 ч.л (по 0,5 ч.л в банку).

Для маринаду потрібно: 

  • Вода — 1 л (+70 мл на википання), 

  • Цукор — 150 г,

  • Сіль — 1/3 ч.л, 

  • Оцет — 70 мл 6% яблучного, або 80 мл 4-5% або 45 мл 9%.

Приготування маринованого винограду: покроковий рецепт 

1. Перед приготуванням винограду потрібно підготувати банки та кришки — простерилізувати зручним способом. 

2. Відділити виноград від гілки, видалити хвостики, ретельно промити. 

3. У банки покласти спеції — паличку кориці, духмяний та рожевий перець, гвоздику. Щільно викласти виноград.

4. Приготувати маринад — у каструлю налити воду, додати цукор та сіль, довести до кипіння.

5. Банки з виноградом залити маринадом, накрити кришками та залишити на 20-30 хв.

6. Злити маринад у каструлю, додати 70 мл води та оцет, довести до кипіння. 

7. Киплячим маринадом залити банки доверху, закрити кришками. 

8. Банки перевернути на кришки та залишити під ковдрою до повного остигання. Можна зберігати у прохолодному місці.

Поради: 

Для маринування винограду краще брати тверді ягоди без кісточок.

Банки можна брати будь-якого об'єму, збільшуючи чи зменшуючи кількість спецій. Однак варто враховувати, що навіть невелика кількість спецій у банках об'ємом 0,2 -0,25 л створює занадто пряний смак винограду. 

Можна також маринувати виноград різного кольору в одній банці — створюючи асорті. 

Нагадаємо: портал “Коментарі” писав, як маринувати помідори “у снігу” на зиму.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини