Рубрики
МЕНЮ
Кречмаровская Наталия
Сезон огірків у розпалі, тож саме час подбати про смачні закуски на зиму. Портал “Коментарі” розповідає, як замаринувати огірки “по-фінськи”. Це смачна та оригінальна закуска, приготування якої не потребує додаткової стерилізації.
Огірки. Ілюстративне фото
Для закуски потрібно 2 кг огірків.
Для маринаду:
Вода — 1,5 л
Сіль — 2 ст. л,
Цукор — 100 г,
Оцет 9% — 100 мл,
Насіння гірчиці — 1 ч. л,
Лавровий лист — 3 шт.
Приготування маринованих огірків “по-фінськи”: покроковий рецепт
1. Огірки потрібно ретельно помити та залити водою на 2 години — так овочі стануть більш хрумкими. За цей час варто підготувати банки — простерилізувати зручним способом (у духовці чи парою), кришки прокип'ятити 3-5 хв.
2. Огірки нарізати товстими кружальцями шириною 2-3 см. Можна також нарізати навпіл чи використати фігурний ніж для нарізання.
3. У каструлю вилити воду, додати сіль та цукор — на середньому вогні довести до кипіння. Потім влити в каструлю оцет, додати зерна гірчиці, лавровий лист.
4. Нарізані огірки обережно всипали в маринад, почекати, поки вони змінять колір (близько 4 хв) та ще варити 4 хв.
5. Огірки розікласти у банки, залити маринадом та закрити кришками. Банки перевернути на кришки та залишити під ковдрою до повного остигання.
Мариновані огірки “по-фінськи” можна тримати тривалий час у прохолодному місці.
Нагадаємо: портал “Коментарі” писав, як приготувати мариновані помідори “у снігу” на зиму. Це простий та водночас оригінальний рецепт без варіння та додаткової стерилізації помідорів. Однак для цього знадобиться чимало часнику.