Рубрики
МЕНЮ
Кречмаровская Наталия
Пора кабачків триває, тож не варто відмовлятися від них, якщо вам пропонують. Приготуйте швидку та смачну закуску — пікантні та ароматні кабачки за 20 хвилин.
Мариновані кабачки: Фото з відкритих джерел
Для закуски знадобиться:
кабачки: 0,5 — 0,7 кг,
сіль — чайна ложка.
Для маринаду:
олія — 3 ст. л,
оцет 9% — 1 ст. л,
сіль — 0,5 ч. л,
цукор або мед — 0,5 ст.л,
часник — 2-3 зубчики,
чорний мелений перець — на свій смак,
кріп -1 пучок
Щоб приготувати мариновані кабачки, знадобиться:
1. Добре вимити та підсушити кабачки, нарізати тонкими кружечками. Також можна нарізати тонкими смужками овочечисткою. Скласти в ємність, посолити та перемішати. Залишити кабачки на 15-20 хвилин.
2. Приготувати маринад — змішати в окремій ємності сіль, цукор, олію, оцет, перець пропустити через прес часник. Перемішати, щоб розчинилися сіль та цукор. Подрібнити кріп (можна також використовувати петрушку)
3. Кабачки трохи віджати, злити сік та залити маринадом, додати подрібнений кріп. Все перемішати.
4. Ємність накрити харчовою плівкою та залишити в холодильнику. Кабачки можна куштувати вже за 20-30 хвилин, але, щоб вони добре промаринувалися варто витримати годину-дві.
Поради:
Намагайтеся нарізати кабачки максимально тонко — так вони швидше промаринуються.
Можна додавати інші спеції та трави для більш насиченого смаку.
Мариновані кабачки потрібно зберігати в холодильнику в герметичному контейнері не більше 1-2 днів.
Нагадаємо: портал “Коментарі” писав про простий рецепт кабачкової ікри на зиму всього з трьох інгредієнтів. Для цього рецепту можна брати кабачки, які вже переросли.