Рубрики
МЕНЮ
Кречмаровская Наталия
Баклажани можна не тільки смажити, а й маринувати на зиму. За цим рецептом баклажани будуть схожі на гриби — особливої пікантності та “грибного” смаку надає часник.
Баклажани. Ілюстративне фото
Таку закуску можна їсти з м’яким сиром, додати кільця цибулі чи навіть викласти шматочки маринованих баклажанів на піцу, пише відомий шеф-кухар Євген Клопотенко. Баклажани не потрібно очищати від шкірки — достатньо відрізати плодоніжку. Кришки за, словами Клопотенка, можна обирати twist-off або звичайні металеві.
Для закуски з баклажанів потрібно:
Баклажани — 450 г,
Кроп — 10 гілочок,
Часник — 5-6 зубчиків,
Оцет 9% — 40 мл,
Олія соняшникова — 50 мл,
Сіль — 1 ч. л.
Покроковий рецепт приготування маринованих баклажанів:
1. Добре вимити банки та кришки, простерилізувати зручним способом.
2. Вимити баклажани, зрізати хвостики та порізати середніми кубиками чи напівкільцями.
3. Баклажани перекласти у каструлю, залити водою та варити 5 хвилин після закипання.
4. Овочі перекласти в друшляк та почекати поки стече вода. Далі перекласти баклажани у глибоку миску.
5. До баклажанів додати 10 гілочок дрібно порізаного кропу, 5-6 зубчиків вичавленого часнику, 1 ч. л. солі, влити 50 мл соняшникової олії та 40 мл оцту столового 9%. Перемішати та викласти у стерилізовані банки.
6. Банки із закускою потрібно простерилізувати — на дно великої каструлі простелити рушник, встановити банки (накрити кришками, але не закручувати), налити воду у каструлю — до плічок банок. Після закипання води, стерилізувати 15 хвилин. Після банки вийняти, закрутити герметично кришками. Банки з маринованими баклажанами потрібно залишити охолоджуватися за кімнатної температури, а потім переставити у прохолодне місце та зберігайте до року.
Нагадаємо: портал “Коментарі” писав, як приготувати смажені баклажани з перцем чилі на зиму.