Головна Новини Дозвілля рецепти Мариновані баклажани як гриби: простий рецепт смачної закуски на зиму
commentss НОВИНИ Всі новини

Мариновані баклажани як гриби: простий рецепт смачної закуски на зиму

Мариновані баклажани на зиму як гриби: рецепт смачної закуски на зиму

8 вересня 2025, 12:17
Поділіться публікацією:

Баклажани можна не тільки смажити, а й маринувати на зиму. За цим рецептом баклажани будуть схожі на гриби — особливої пікантності та “грибного” смаку надає часник. 

Мариновані баклажани як гриби: простий рецепт смачної закуски на зиму

Баклажани. Ілюстративне фото

Таку закуску можна їсти з м’яким сиром, додати кільця цибулі чи навіть викласти шматочки маринованих баклажанів на піцу, пише відомий шеф-кухар Євген Клопотенко. Баклажани не потрібно очищати від шкірки — достатньо відрізати плодоніжку. Кришки за, словами Клопотенка, можна обирати twist-off або звичайні металеві.

Для закуски з баклажанів потрібно: 

  • Баклажани — 450 г, 

  • Кроп — 10 гілочок, 

  • Часник — 5-6 зубчиків, 

  • Оцет 9% — 40 мл, 

  • Олія соняшникова — 50 мл, 

  • Сіль — 1 ч. л. 

Покроковий рецепт приготування маринованих баклажанів: 

1. Добре вимити банки та кришки, простерилізувати зручним способом. 

2. Вимити баклажани, зрізати хвостики та порізати середніми кубиками чи напівкільцями. 

3. Баклажани перекласти у каструлю, залити водою та варити 5 хвилин після закипання. 

4. Овочі перекласти в друшляк та почекати поки стече вода. Далі перекласти баклажани у глибоку миску.

5. До баклажанів додати 10 гілочок  дрібно порізаного кропу, 5-6 зубчиків вичавленого часнику, 1 ч. л. солі, влити 50 мл соняшникової олії та 40 мл оцту столового 9%. Перемішати та викласти у стерилізовані банки.

6. Банки із закускою потрібно простерилізувати — на дно великої каструлі простелити рушник, встановити банки (накрити кришками, але не закручувати), налити воду у каструлю — до плічок банок. Після закипання води, стерилізувати 15 хвилин. Після банки вийняти, закрутити герметично кришками. Банки з маринованими баклажанами потрібно залишити охолоджуватися за кімнатної температури, а потім переставити у прохолодне місце та зберігайте до року.

Нагадаємо: портал “Коментарі” писав, як приготувати смажені баклажани з перцем чилі на зиму. 




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини