Рубрики
МЕНЮ
Кречмаровская Наталия
Сезон овочів у розпалі, тож варто приготувати смачні та пікантні закуски на зиму. Однією з неперевершених за смаком є закуска зі смажених баклажанів — “вогник”. Овочі консервують в аджиці.
Баклажани. Ілюстративне фото
Для закуски потрібно:
баклажани — 3 кг,
помідори — 1 кг,
болгарський перець — 1 кг,
перець чилі — 3-4 перчини,
часник — 70 г,
цукор — 145 г,
оцет — 50 мл,
сіль — 130 г.
Покроковий рецепт приготування баклажанів
1. Баклажани добре помити, видалити плодоніжку та нарізати кружальцями близько 1 см шириною. Потім засипати сіллю та добре перемішати. Сіль використовувати із розрахунку на 1 кг баклажанів — 1 ст.л солі. Баклажани залишити на 1-1,5 години.
2. Підготувати овочі — болгарський та гострий перець помити, видалити плодоніжку та зерна. Перець разом із помідорами подрібнити блендером чи м'ясорубкою. Суміш перелити у каструлю, довести до кипіння та варити на середньому вогні 15 хв.
3. Часник подрібнити пресом чи натерти на дрібній тертці, додати до соусу, всипати 55 г солі, додати оцет та цукор. Все довести до кипіння та ще варити 15 хвилин.
4. З баклажанів злити сік, трохи віджати, обсмажити та сковороді з двох боків, щоб підрум'янились — по 2 хвилини.
5. Баклажани та соус викласти у стерилізовані банки шарами — спочатку на дно банки влити пару ложок соусу, потім смажені баклажани, потім соус. Верхній шар теж має бути соус.
6. Готову закуску у банках потрібно простерилізувати у воді 20 хвилин.
7. Після стерилізації банки закрити кришками, поставити на кришки та залишити під ковдрою то повного остигання.
Нагадаємо: портал “Коментарі” писав рецепт маринованого винограду на зиму.