Рубрики
МЕНЮ
Таисия Ерохина
Бутерброди або брускета – завжди смачний варіант закуски. Літо ж дозволяє урізноманітнити блюдо інгредієнтами, не обмежуючись стандартним варіантом а-ля ковбаса-сир. Ідеї для літніх бутербродів опублікувало видання "Гастроном".
Брускета з цукіні й огірком
Знадобляться: 4 шматка чіабати, 1 середній огірок, 1 маленький цукіні, четвертинка червоної цибулини, 5 гілочок кропу, 1 зубчик часнику, 1 ст. л. винного оцту, 1-2 ч. л. цукру. оливкова олія "екстра вірджин", сіль, мелений чорний перець.
Нарізати огірок, цукіні та цибулю маленькими кубиками, дрібно порізати кріп і скласти в миску. Додати цукор і оцет, 1 ст. л. оливкової олії, посолити, поперчити та добре перемішати. Прибрати в холодильник на 10 хв. Після підрум'яньте шматочки чіабати на грилі або в духовці, збризніть оливковою олією і натріть часником. Розкладіть начинку на хліб – брускети готові до подачі.
Бутерброди з редисом
Інгредієнти: 4 шматка житнього хліба з тмином, 50 г вершкового масла, 50 г сиру, 1 яйце, 2 пера зеленої цибулі, 5 гілочок кропу, 1 зубчик часнику, 6 редисок, сіль, мелений чорний перець.
Дрібно нарізати цибулю, кріп і часник. Редиску нарізати тонкими кружечками. Очистити яйце і розім'яти виделкою. Потім збити масло з сиром, посолити та поперчити. Додати яйце і зелень, перемішати. Далі намастіть хліб сирною масою, зверху покладіть кружечки редиски – закуска готова.
Додамо, що для більш ситних варіантів можна використовувати такі інгредієнти, як шматочки копченої курки, шинки або лосося.
Раніше ми написали, як приготувати сезонний гарнір – хрустку молоду картоплю в духовці.
Новини