Рубрики
МЕНЮ
Таисия Ерохина
Ягоди влітку стають кращим інгредієнтом для усіляких десертів або ж освіжаючих коктейлів. Про ще одну цікаву ідею літньої страви з ягодами, у цьому випадку зі смородиною, розповіла популярний кондитер Єлизавета Глінська.
Для приготування знадобляться: 350 г яблук кислих сортів, 350 г цукру, 30 г білка, 100 г смородинового пюре, 60 мл води, 10 г агар-агару ( з силою гелю 1200 г/см2 "Happy Baking").
Щоб зробити яблучне пюре, почистіть яблука від шкірки і насіння, наріжте невеликими шматочками і поставте у мікрохвильовку запікатися. Після того масу збити погружним блендером до однорідної консистенції і протерти через сито. Готове пюре покласти на ніч у холодильник, щоб пектин стабілізувався.
Після цього перемішайте пюре із 150 г цукру пюре і збийте в комбайні насадкою "Віночок". Маса повинна стати світліше, збільшитися в об'ємі. Далі додайте білок і продовжуйте збивати на невеликій швидкості.
Тим часом, покладіть у сотейник пюре смородини, воду, агар-агар і 200 м цукру, перемішавши всі інгредієнти. Масу потрібно довести до температури 104 градусів, постійно перемішуючи. Отриманий смородиновий сироп влити у яблучно-білкову масу, яка збивається, тонкою цівкою.
Маса повинна збільшитися в обсязі, стати щільною та стійкою. Коли вона досягне температури не нижче 40 градусів і буде добре тримати форму, її слід перекласти у кондитерський мішок. Знадобиться насадка "Закрита зірка" 10 мм.
Сформуйте половинки і дайте постояти близько 6-10 годин при кімнатній температурі, щоб зефір стабілізувався. Після цього посипте цукровою пудрою і з'єднайте половинки.
Раніше ми опублікували відеорецепт торта без випічки Тірамісу з полуницею.
Новини