Головна Новини Дозвілля рецепти Легкий і корисний: новий рецепт олів'є від дієтолога
commentss НОВИНИ Всі новини

Легкий і корисний: новий рецепт олів'є від дієтолога

Рецепт олів'є, який допоможе зберегти фігуру і насолодитися улюбленим салатом

30 грудня 2020, 16:34 comments1903
Поділіться публікацією:

Новий рік навряд чи у когось обходиться без олів'є, шампанського і мандаринів. Традиційний новорічний салат точно не можна назвати дієтичним, тому кваліфікований дієтолог Маргарита Корольова розповіла, як приготувати здорову альтернативу калорійного салату. Все, що для цього потрібно — трохи поміняти інгредієнти, повідомляють РІА Новини.

Легкий і корисний: новий рецепт олів'є від дієтолога

Олів'є. Фото: freepic.com

Так, майонез краще зробити домашній, а картоплю замінити топінамбуром. Замість ковбаси рекомендується взяти відварне м'ясо курки або індички. Такий склад салату точно не відіб'ється на фігурі і буде дуже ситним.

"Приготуйте самі майонез, купіть заморожений зелений горошок, замість картоплі використовуйте топінамбур, замість ковбаси — відварне м'ясо індички або курки. Словом, можна зробити салат і оригінальний за смаком, зовні схожий на звичайний наш олів'є, і він таким і буде, і він буде легкий по своєму наповненню, і не заподіє ніякої шкоди, і не відкладеться де-небудь на боках або на животі", — пояснила фахівець.

Також експерт додала, що ті часи, коли потрібно було дивувати своїх гостей розмаїттям страв та напоїв, давно вже пройшли. Зараз можна обійтися кількома незвичайними стравами. Це може бути 2-3 салати, краще свіжі з овочами, з додаванням запеченої індички або телятини. Прикрасити такі салати можна гранатовими зернами, великими креветками, а зверху побризкати соком лимона.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, олів'є за-старовинним рецептом. Олів'є — один з обов'язкових салатів на святковому столі в новорічну ніч. Рецепт страви був придуманий в 1860-х роках і належить шеф-кухарю московського ресторану "Ермітаж" французу Люсьену Олів'є. Спочатку до складу салату входили картопля, свіжі огірки, смажений рябчик, каперси і оливки.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини