Рубрики
МЕНЮ
Таисия Ерохина
Буженина зі свинини з чорносливом відмінно доповнить ваше новорічне меню і стане вишуканим акцентом серед м'ясних страв на святковому столі. Рецептом соковитої буженини в маринаді по-домашньому поділився кулінарний портал Bene Gusto.
Фото: Bene Gusto
Для приготування страви потрібно наступні інгредієнти: 1,5 кг свинини, 50 г чорносливу, одна велика морква, одна головка часнику, половина лимона, 1 ст. л меду, перець і сіль — на смак.
Спочатку слід промити м'ясо і просушити його паперовим рушником. Тепер довгим ножем робимо глибокі надрізи уздовж м'ясних волокон. Знайте, що так готове м'ясо буде красиво виглядати в розрізі та не розвалиться при нарізанні. У розрізи потрібно закласти порізану моркву, чорнослив і часник.
Потім м'ясо з усіх боків натираємо сіллю і перцем, поливаємо соком половини лимона і змащуємо медом. Залишаємо м'ясо на пару годин, щоб воно добре замаринувалося. Якщо будете залишати на ніч, то краще помістіть в холодильник. А на пару годин можна залишити маринуватися і при кімнатній температурі.
Далі замотуємо м'ясо щільно в фольгу, укладаємо в простору форму і запікаємо при температурі 180 градусів протягом двох-двох з половиною годин.
Страва готова! Смачного!
Раніше портал "Коментарі" писав, що дуже смачне сало, запечене в духовці, стане коронною стравою будь-якого святкового столу. Знайте, щоб отримати справжній делікатес, слід вибирати підчеревок із м'ясним прошарком. Його можна заздалегідь замаринувати в найпростішому маринаді. Український кулінар розповів сімейний рецепт.
Новини