Рубрики
МЕНЮ
Таисия Ерохина
Дуже смачне сало, запечене в духовці, стане коронною стравою будь-якого святкового столу. Знайте, щоб отримати справжній делікатес, слід вибирати підчеревок із м'ясним прошарком. Його можна заздалегідь замаринувати в найпростішому маринаді. Кулінарний блог Bene Gusto поділився сімейним рецептом ароматного запеченого сала в духовці.
Фото: Bene Gusto
Для приготування страви знадобляться такі інгредієнти: 1 кг сала з прорізом (підчеревок), 2 ч.л солі, 2 ч.л. суміші перців, одна середня головка часнику і вода.
Спочатку потрібно натерти сало сумішшю солі та перцю. Часник пропустіть через прес і рівномірно розподіліть по салу. Після накрийте ємність плівкою та залиште маринуватися на 6-8 годин.
Тепер запікайте сало в духовці при температурі 180 градусів. У форму налийте трохи води, щоб сало на третину занурилося в рідину. Перші 30 хвилин слід запікати під фольгою. Потім приберіть фольгу та запікайте ще 20 хвилин. Після цього переверніть сало на іншу сторону та запікайте останні 20 хв.
Перед подачею сало слід охолодити в холодильнику.
Смачного!
Додамо, що запечене сало, як і солоне, може зберігається близько місяця в холодильнику і до року в морозилці. Але важливо не допускати повторного заморожування сала. Тому потрібно розділити його на порційні шматки.
Раніше портал "Коментарі" писав, що запечена в духовці качка — коронна страва святкового столу. Качка в сидрі з мандаринами і яблуками підкорить усіх гостей. Дізнайтеся покроковий рецепт головної страви святкового столу — запеченої качки в духовці.
Новини