Головна Новини Дозвілля рецепти Коронна страва святкового столу: рецепт соковитої буженини
commentss НОВИНИ Всі новини

Коронна страва святкового столу: рецепт соковитої буженини

Буженина зі свинини в соковитому маринаді точно сподобається вашим гостям

23 грудня 2020, 12:00
Поділіться публікацією:








Буженина зі свинини з чорносливом відмінно доповнить ваше новорічне меню і стане вишуканим акцентом серед м'ясних страв на святковому столі. Рецептом соковитої буженини в маринаді по-домашньому поділився кулінарний портал Bene Gusto.

Коронна страва святкового столу: рецепт соковитої буженини

Фото: Bene Gusto

Для приготування страви потрібно наступні інгредієнти: 1,5 кг свинини, 50 г чорносливу, одна велика морква, одна головка часнику, половина лимона, 1 ст. л меду, перець і сіль — на смак.

Спочатку слід промити м'ясо і просушити його паперовим рушником. Тепер довгим ножем робимо глибокі надрізи уздовж м'ясних волокон. Знайте, що так готове м'ясо буде красиво виглядати в розрізі та не розвалиться при нарізанні. У розрізи потрібно закласти порізану моркву, чорнослив і часник.

Потім м'ясо з усіх боків натираємо сіллю і перцем, поливаємо соком половини лимона і змащуємо медом. Залишаємо м'ясо на пару годин, щоб воно добре замаринувалося. Якщо будете залишати на ніч, то краще помістіть в холодильник. А на пару годин можна залишити маринуватися і при кімнатній температурі.

Далі замотуємо м'ясо щільно в фольгу, укладаємо в простору форму і запікаємо при температурі 180 градусів протягом двох-двох з половиною годин.

Страва готова! Смачного!


Раніше портал "Коментарі" писав, що дуже смачне сало, запечене в духовці, стане коронною стравою будь-якого святкового столу. Знайте, щоб отримати справжній делікатес, слід вибирати підчеревок із м'ясним прошарком. Його можна заздалегідь замаринувати в найпростішому маринаді. Український кулінар розповів сімейний рецепт.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини