Рубрики
МЕНЮ
Таисия Ерохина
В Україні починається сезон коренеплодів, а значить є відмінні можливості для приготування різних овочевих гарнірів. Варіант гарніру з буряка буде не тільки смачним, але і корисним. Приготувати страву зможе навіть кухар-початківець. Рецептом страви поділився телеведучий проекту "Корисна програма" на каналі "Інтер" Олександр Лук'яненко в інтерв'ю "Коментарям".
На 2 порції вам знадобиться 200 грамів молодих буряків, 1-1,5 невеликі головки часнику і 5-6 гілочок чебрецю. Буряк ріжемо на четвертинки і укладаємо на деко в один шар. Часник поділяємо на зубчики та не чистимо, а на обробній дошці трохи придавлюємо плоскою стороною ножа до першого хрускоту. Буряк посипаємо часником і листочками чебрецю, солимо, і відправляємо запікатися в духовку на 30 хвилин при температурі 180 градусів.
Гарнір ідеально підійде до курки або іншого м'яса. Часник спеціально запікається в лушпинні: так аромат виходить тонким і пряним, і можна не побоюватися часникового запаху з рота.
Раніше ми опублікували рецепт кабачкової ікри від кулінара Євгена Клопотенка.
Новини