Головна Новини Дозвілля рецепти Ідея шикарного торта без випічки: як приготувати веселковий чізкейк
commentss НОВИНИ Всі новини

Ідея шикарного торта без випічки: як приготувати веселковий чізкейк

Рецепт веселкового чізкейка, який тане в роті, стане відмінним варіантом торта на дитяче свято

21 липня 2020, 12:00 comments3515
Поділіться публікацією:








Чізкейк – один із тортів, який готують без випічки: за допомогою заморожування сирної маси або ж із желатином, який має скріплювальний ефект.  Кулінарний портал Bene Gusto поділився рецептом чізкейка з желатином яскравого веселкового торта на дитячий день народження.

Ідея шикарного торта без випічки: як приготувати веселковий чізкейк

Фото: bene-gusto.com

Знадобляться такі інгредієнти (на форму діаметром 20 см): 1 кг кисломолочного сиру, 400 мл вершків жирністю 33%, 200 р цукру, 200 р печива "Орео", 100 мл холодної води, 60 г вершкового масла, 20 г желатину, 1 ч. л ванільного цукру, барвники.

Щоб приготувати чізкейк без випічки, формуємо корж з печива, який буде служити за основу торта. Печиво разом із прошарком подрібнюємо в крихти за допомогою качалки або блендера. Додаємо вершкове масло кімнатної температури та добре перемішуємо.

Дно рознімної форми вистилаємо пергаментом. Суміш печива з маслом рівномірно розподіляємо по формі й утрамбовуємо, щоб основа майбутнього торта була щільною. Форму з готовим коржем ставимо в холодильник.

Потім желатин заливаємо холодною водою і залишаємо набухати. Коли желатин вбере рідину, ставимо його в гарячу воду і перемішуємо. Маса стане прозорою та однорідною, без кристалів. У процесі приготування торта підливаємо гарячу воду, щоб желатин залишався рідким. В інакшому випадку в торті можуть з'явитися грудочки.

Далі жирні вершки збиваємо до стійкої піни. В окремій мисці перетираємо вершковий сир з цукром. До сиру в кілька прийомів вводимо збиті вершки та добре перемішуємо.

Приступаємо до формування веселки. Так, вийде маса вагою приблизно в 1600 г. Її потрібно поділити за 200 м за допомогою ваг, щоб різнокольорові шари вийшли однакової товщини. У кожну з порцій додаємо барвник потрібного кольору і добре розмішуємо. Потім вливаємо столову ложку рідкого желатину, розподіляємо по масі й викладаємо у форму. Можна робити це ложкою або за допомогою кондитерського мішка.

Додамо, що для приготування веселкового чізкейка достатньо трьох базових кольорів: жовтого, червоного і синього. Помаранчевий колір можна отримати, змішуючи жовтий і червоний, для фіолетового – червоний і синій. Щоб отримати блакитний колір, просто додайте невелику кількість синього.

Коли всі шари веселкового чізкейка викладені, ставимо торт в холодильник мінімум на 4 години.

Варто зазначити, що після того, як ви витягнете торт, на хвильку обгорніть форму змоченим у гарячій воді рушником: так маса краще відійде від стінок і торт не втратить свого вигляду. А ось підрівняти нерівний край можна за допомогою сухого ножа, змоченого гарячою водою. Просто проведіть гладкою частиною по колу, щоб згладити нерівності.


Раніше ми публікували рецепт ефектного десерту без випічки – Тірамісу з полуницею.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини