Рубрики
МЕНЮ
Таисия Ерохина
Чізкейк – один із тортів, який готують без випічки: за допомогою заморожування сирної маси або ж із желатином, який має скріплювальний ефект. Кулінарний портал Bene Gusto поділився рецептом чізкейка з желатином яскравого веселкового торта на дитячий день народження.
Фото: bene-gusto.com
Знадобляться такі інгредієнти (на форму діаметром 20 см): 1 кг кисломолочного сиру, 400 мл вершків жирністю 33%, 200 р цукру, 200 р печива "Орео", 100 мл холодної води, 60 г вершкового масла, 20 г желатину, 1 ч. л ванільного цукру, барвники.
Щоб приготувати чізкейк без випічки, формуємо корж з печива, який буде служити за основу торта. Печиво разом із прошарком подрібнюємо в крихти за допомогою качалки або блендера. Додаємо вершкове масло кімнатної температури та добре перемішуємо.
Дно рознімної форми вистилаємо пергаментом. Суміш печива з маслом рівномірно розподіляємо по формі й утрамбовуємо, щоб основа майбутнього торта була щільною. Форму з готовим коржем ставимо в холодильник.
Потім желатин заливаємо холодною водою і залишаємо набухати. Коли желатин вбере рідину, ставимо його в гарячу воду і перемішуємо. Маса стане прозорою та однорідною, без кристалів. У процесі приготування торта підливаємо гарячу воду, щоб желатин залишався рідким. В інакшому випадку в торті можуть з'явитися грудочки.
Далі жирні вершки збиваємо до стійкої піни. В окремій мисці перетираємо вершковий сир з цукром. До сиру в кілька прийомів вводимо збиті вершки та добре перемішуємо.
Приступаємо до формування веселки. Так, вийде маса вагою приблизно в 1600 г. Її потрібно поділити за 200 м за допомогою ваг, щоб різнокольорові шари вийшли однакової товщини. У кожну з порцій додаємо барвник потрібного кольору і добре розмішуємо. Потім вливаємо столову ложку рідкого желатину, розподіляємо по масі й викладаємо у форму. Можна робити це ложкою або за допомогою кондитерського мішка.
Додамо, що для приготування веселкового чізкейка достатньо трьох базових кольорів: жовтого, червоного і синього. Помаранчевий колір можна отримати, змішуючи жовтий і червоний, для фіолетового – червоний і синій. Щоб отримати блакитний колір, просто додайте невелику кількість синього.
Коли всі шари веселкового чізкейка викладені, ставимо торт в холодильник мінімум на 4 години.
Варто зазначити, що після того, як ви витягнете торт, на хвильку обгорніть форму змоченим у гарячій воді рушником: так маса краще відійде від стінок і торт не втратить свого вигляду. А ось підрівняти нерівний край можна за допомогою сухого ножа, змоченого гарячою водою. Просто проведіть гладкою частиною по колу, щоб згладити нерівності.
Раніше ми публікували рецепт ефектного десерту без випічки – Тірамісу з полуницею.
Новини