Головна Новини Дозвілля рецепти Рецепт Тірамісу з полуницею: як приготувати ефектний торт без випічки
commentss НОВИНИ Всі новини

Рецепт Тірамісу з полуницею: як приготувати ефектний торт без випічки

Ніжний торт Тірамісу без випічки підкорить вас з першого шматочка

23 червня 2020, 12:00 comments4323
Поділіться публікацією:








Десерт Тірамісу придумали в Італії, але в усьому світі готують його вже понад півстоліття. Згідно з класичним рецептом, печиво Савоярді з вершковим кремом викладають у велику скляну форму, або ж роблять порційні десерти в стаканчиках, а також навчилися готувати торти. Найкращий варіант для всієї родини – торт Тірамісу без алкоголю. Рецепт простого в приготуванні, але ефектного в подачі та дивовижного за смаком десерту опублікував кулінарний сайт Bene Gusto.

Рецепт Тірамісу з полуницею: як приготувати ефектний торт без випічки

Фото: bene-gusto.com

Полуничний Тірамісу без грама алкоголю можна приготувати навіть на дитячий День народження. Для цього знадобляться такі інгредієнти: 350 г печива Савоярді, 600 г вершкового сиру, 300 г полуниці, 250 мл вершків 33% жирності, 150 г цукру, 50 мл холодної води, 10 г желатину, 3 жовтка і 1 ч. л ванільного цукру.

Наріжте полуницю: великі ягоди ріжемо на чотири частини, дрібніші ягоди  — навпіл. Далі викладіть у сотейник, додайте 2 ст. л цукру і поставте на плиту. Полуницю томити на повільному вогні, поки вона пустить сік. Полуничний сироп знадобитися для просочення Савоярді. (За бажання можна додати ром). Готову полуницю слід відкинути на друшляк.

Після цього в миску покладіть жовтки і цукор, що залишився, поставте на водяну баню. Будьте уважні, дно миски не повинно торкатися води. Постійно перемішуючи суміш, потрібно заварити жовтки.

Потім заливаємо желатин холодною водою і залишаємо набухати на 10 хвилин. Коли він вбере всю рідину, розпускаємо желатин на водяній бані. Маса повинна бути прозорою і однорідною, без грудочок. Постарайтеся не перегрівати масу, інакше желатин втратить свої властивості.

Для приготування крему необхідно жирні вершки збити з ванільним цукром. Потім за допомогою міксера збийте заварені з цукром жовтки. Коли маса посвітлішає і збільшиться в об'ємі, у кілька прийомів додавайте вершковий сир. Додамо, що замість маскарпоне можете використовувати будь-який доступний вершковий сир. В готову масу потрібно додати збиті вершки і перемішати. Сюди ж відправте розтоплений желатин і добре перемішайте.

І ось – приступаємо до складання торта. Щоб зробити красиву окружність з печива Савоярді, обріжте один край, роблячи рівний зріз. Так печиво буде зручніше вкладати. За кола роз'ємного кільця або форми виставляємо печиво цукровим краєм назовні. На дно також вкладаємо шар печива, сюди ж  — обрізки. Просочуємо солодким полуничним сиропом і покриваємо шаром крему. Зверху викладаємо шматочки провареної полуниці. Потім знову викладаємо печиво, повторюємо процедуру. Повинно вийти три шари.

Далі десерт помістіть в холодильник на 3-4 години, щоб він просочився. Для прикраси можете використовувати какао, мигдальні пелюстки і ягоди.


Раніше ми розповіли рецепт ідеального сніданку: як приготувати сирники, які завжди виходять.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини