Рубрики
МЕНЮ
Таисия Ерохина
Баклажани по-корейськи стануть чудовою альтернативою традиційному соте з баклажанів. Подавати баклажани потрібно відразу після приготування або на наступний день, з холодильника, з відвареним рисом або просто з хлібом. Корейські нотки страви створює заправка на основі соєвого соусу з ароматним кунжутним маслом. Рецепт баклажанів по-корейськи розмістило видання "Гастроном".
Фото: Гастроном
Знадобляться такі інгредієнти: два великих баклажана, один червоний солодкий перець, один жовтий солодкий перець, один зелений солодкий перець, один маленький качан китайської капусти, 4-6 зубчики часнику, 5 см імбиру, один пучок зеленої цибулі, один великий червоний перець чилі, оливкова олія (для смаження) і сіль.
Для заправки візьміть 100 мл соєвого соусу, 3 столових ложки кунжутного масла, 1 чайну ложку солі, 1-2 столових ложки цукру, 1-2 столових ложки рисового оцту, 1 столова ложка смаженого кунжуту.
Спочатку очистіть баклажани і наріжте крупною соломкою. Молоді баклажани можна не очищати, а ось зі зрілих краще шкірку зрізати.
Потім весь солодкий перець розріжте навпіл. Видаліть насіння і перегородки. Наріжте м'якоть великою соломкою. А китайську капусту наріжте широкими смужками. Часник очистіть і наріжте соломкою. З імбиру зріжте грубу шкірку, м'якоть нарізжте соломкою приблизно рівною за розміром шматочкам часнику. Перець чилі наріжте кружальцями, дрібно порубайте зелену цибулю. Овочі не змішуйте між собою, а розкладіть їх по окремим мисочкам.
Потім в глибокій сковороді розігрійте олію. Почергово, невеликими порціями, обсмажте баклажани, 10-12 хвилин, перекладіть в миску. Потім обсмажте солодкий перець протягом 7-8 хвилин, перекладіть в окрему миску. Китайську капусту обсмажувати 5 хвилин і після теж перекласти в окрему миску.
Обсмажені овочі киньте на друшляк або викладайте на паперові рушники, щоб видалити зайве масло. Відразу ж приправляйте сіллю.
Для заправки змішайте соєвий соус, кунжутне масло, рисовий оцет, половину столової ложки кунжуту, сіль і цукор. Злегка збийте вінчиком, щоб утворилася емульсія.
Всі підготовлені овочі змішайте у великій салатниці або мисці. Далі полийте масу заправкою, перемішайте. Залиште на десять хвилин, щоб баклажани та інші овочі ввібрали смак заправки.
Перед подачею баклажанів по-корейськи посипте готову страву зеленою цибулею і залишками кунжуту.
Раніше ми опублікували рецепт приготування кабачкових млинців.
Новини