Рубрики
МЕНЮ
Светлана Шкурупий
Не знаєте, як здивувати гостей і близьких? Тоді приготуйте на вечерю одне з класичних страв східної кухні — курку теріякі, яка вразить своїм неповторним смаком і вишуканим ароматом. М'ясо курки вийде соковитим і ніжним. Що потрібно для рецепта?
фото з відкритих джерел
Інгредієнти: 300 г курячого філе, ½ ст. апельсинового соку, ½ ст. соєвого соусу, 1 ст. л. меду, 1 ч. л. сухого імбиру, 1 ст. л. соняшникової олії, кунжут і ріпчасту цибулю (на смак).
Спосіб приготування: візьміть куряче філе і поріжте на середні шматочки. В окремій мисці змішайте соєвий соус, сік, соняшникову олію, імбир і мед. Ретельно перемішайте всі інгредієнти. Залийте цією сумішшю шматочки курки й поставте маринуватися в холодильник, хоча б на пів години.
Потім нагрійте сковорідку і підсмажте куряче філе (на середньому вогні), але маринад не виливайте. Коли м'ясо буде готовим, на окремій сковорідці розтопіть вершкове масло і додайте туди маринад. Кип'ятіть пару хвилин, а потім полийте їм курку. Зверху посипте нарізаною цибулею і кунжутом. Для гарніру приготуйте рис або локшину. Смачного!
Раніше видання "Коментарі" повідомляло, як приготувати курку з грибами, тушковану в пиві.
Новини