Рубрики
МЕНЮ
Светлана Шкурупий
Не потрібно витрачати багато часу на кухні, щоб приготувати соковиту і смачну рибу. Досить просто докупити лаваш, вершкове масло, овочі та зелень. Риба, запечена в лаваші — проста й одночасно оригінальна страва, які порадує вас своїм незвичайним смаком. Що потрібно для рецепта?
Рецепт риби в лаваші /фото: kulinarissimo
Інгредієнти: 1 тушка риби (краще взяти сазан або товстолобик), 2-3 листи тонкого лаваша, 1 помідор, 100 г вершкового масла, свіжа зелень (кріп, петрушка), сіль, перець і інші спеції (на смак).
Спосіб приготування: в першу чергу, потрібно зайнятися рибою: помийте її, видаліть плівку на черевці, зріжте плавники, відріжте голову і т. д. Далі візьміть помідор і наріжте його півкільцями. Листи лаваша змастіть вершковим маслом, щоб вони стали м'якшими та смачними. В середину одного листа викладіть рибу, додайте сіль, перець і інші спеції. Всередину черевця покладіть шматочки вершкового масла, щоб м'ясо вийшло більш соковитим. А ще додайте туди часточки помідора і дрібно посічену зелень.
Загорніть рибу в перший лист лаваша, переверніть і загорніть у другій лист. Обов'язково повинно вийти так, щоб лаваш з усіх боків добре закривав рибу, щоб не було "дірок". При необхідності використовуйте третій лист. Далі ретельно загорніть лаваш у фольгу і покладіть на деко. Відправте страву в розігріту на 180 градусів духовку і залишайте там на 1 годину. Якщо хочете, щоб лаваш вийшов хрустким, тоді розгорніть фольгу і залиште його так в духовці на пару хвилин. Все, рибка готова. Смачного!
Раніше видання "Коментарі" повідомляло, як приготувати рибні котлети.
Новини