Рубрики
МЕНЮ
Таисия Ерохина
Відмінним варіантом поживного і смачного обіду для всієї родини стане насичений суп з качкою і локшиною. Його рецепт опублікував відомий київський шеф-кухар Володимир Ташаєв у своєму Instagram-акаунті.
Фото ілюстративне: wday.ru
Інгредієнти для бульйону: 4 качиних ніжки, 2 середніх моркви, 1 середня цибуля, 3 гілки зеленої селери з листям, 50 мл соєвого соусу, 3 л води, 20-30 г тростинного цукру або Джаггері, сіль до смаку, 5 шт. запашного перцю, 2 шт. бадьяну, 2 шт. чорного кардамону, 1 паличка кориці, 3 шт. гвоздики.
Для подачі візьміть: 2 качана молодої кукурудзи (можна 200 г консерви), 120 г рисової локшини, 50 г зеленої цибулі, 50 г листя кінзи, листя селери, Срірача або будь-який інший гострий соус на смак.
Качині ніжки укладіть в каструлю. Залийте водою і доведіть до кипіння. Зменшіть вогонь і варіть 15-20 хвилин, знімаючи весь білок і бруд. Додайте дуже крупно нарізані овочі, соєвий соус і все спеції. Знову доведіть до кипіння. Зменшіть вогонь і варіть три години до тих пір, поки ніжки не будуть ідеально готові. Акуратно вийміть ніжки на тарілку і процідіть бульйон. Випаруйте бульйон до 1,5 літрів і поверніть туди акуратно ніжки. Нехай постоять разом 20-30 хвилин.
Наріжте дрібно всю зелень і розкладіть на чотири тарілки. Замочіть рисову локшину на 10 хвилин у холодній воді. Кукурудзу зріжте з качана.
Доводьте бульйон з ніжками до кипіння.
Викладіть на кожну тарілку по одній ніжці.
У бульйон додайте кукурудзу і локшину, варіть 3-4 хвилини. Розлийте бульйон з локшиною по тарілках.
Також можна додати трохи кунжутного масла і гостроти для посилення смаку.
Раніше ми поділилися рецептом першої страви осені — крем-супу з гарбуза.
Новини