Рубрики
МЕНЮ
Таисия Ерохина
Яйця по-турецьки – відмінний варіант сніданку влітку і не тільки. Крім того, страву можна подати й у якості закуски. Основне завдання у приготуванні – правильно зварити яйце пашот. Зазначимо, що страву обов'язково треба подавати в теплому вигляді. Рецепт яєць по-турецьки опублікувало видання "Гастроном".
Вам знадобляться такі інгредієнти: 4 яйця, 300 г натурального грецького йогурту жирністю 4-9%, 150 г кіноа, 1 середній баклажан, 4-6 скибочок в'ялених помідорів, 1 пучок змішаної зелені (кріп, петрушка, кінза, базилік), оливкова олія, лимонний сік і сіль.
Розігріти духовку до 160 градусів і запекти змащені маслом скибки баклажана, товщиною 1,5 см, до готовності.
Потім подрібнити зелень і змішати з грецьким йогуртом, приправити сіллю, лимонним соком і оливковою олією.
Далі зварити кіноа, відповідно до інструкції на пакуванні, та приправити оливковою олією і сіллю.
Після слідує варіння яйця пашот. І останнє: викладіть теплу кіноа у великі піали, додайте скибочки баклажана і в'ялені помідори, яйця пашот і йогурт із зеленню.
Нагадаємо, раніше ми опублікували рецепт ідеального сніданку:
як приготувати сирники,
які завжди виходять. Секретом поділився відомий кухар.
Новини