Головна Новини Дозвілля рецепти Ідеї сніданків для школяра: сім швидких і зрозумілих рецептів
commentss НОВИНИ Всі новини

Ідеї сніданків для школяра: сім швидких і зрозумілих рецептів

Сім варіантів сніданків, які сподобаються школяру

3 вересня 2020, 12:00
Поділіться публікацією:

Ідеї сніданків для школяра: сім швидких і зрозумілих рецептів

Школа, нехай і з перешкодами, знову увірвалася в життя українських сімей. Й у батьків традиційно виникає питання: "Що приготувати чаду на сніданок?" Портал "Коментарі" підібрав кілька рецептів сніданків для школярів.

Супершвидкі варіанти

Збийте в мисці одне яйце з молоком, трохи посоліть. Умочіть в цю суміш скибочки цільнозернового хліба і запікайте в духовці 5-7 хвилин. Подавати грінки можна з варенням, джемом або йогуртом. До тостів додайте чашку чаю з молоком.

Залийте вівсяні або гречані пластівці гарячим молоком або окропом, накрийте кришкою і залиште для набухання на 3-5 хвилин. Заправте вершковим маслом, а зверху посипте нарізаними сухофруктами.

Варіації страв з яєць

Щоб зробити пишний омлет, візьміть шість яєць, 300 мл молока, дрібку солі та вершкове масло. У миску вбийте яйця і перемішайте їх виделкою або вінчиком. Збивати не потрібно. Потім додайте молоко. На одне яйце потрібно брати 50 мл молока. Потім посоліть і добре перемішайте. Далі форму для запікання змастіть маслом. Яєчно-молочна суміш повинна заповнити форму на дві третини. Випікайте 30-40 хвилин при температурі 180 градусів. Подати омлет з овочами або підсмаженим беконом. За бажанням, додайте зелень, томати, сир або ковбасу.

Щоб приготувати яйця в солодкому перці, візьміть три солодких перцю, чотири яйця, 120 г сиру, 120 г шинки, половину склянки молока, чотири пера зеленої цибулі, 50 г бебі-шпинату і сіль. Увімкніть духовку розігріватися до 175 градусів. Розріжте перець уздовж навпіл, видаливши насіння і перегородки. Наріжте шинку маленькими кубиками, покришите зелена цибуля, а сир натріть на тертці. Розбийте яйця в миску і посоліть. Злегка збийте. У миску влийте молоко і ретельно перемішайте. Додайте зелену цибулю, шпинат і шинку. Третина сиру потрібно відкласти, а весь інший — вмішати в яєчну начинку. Покладіть перець в злегка змащену маслом форму для запікання. Розділіть яєчну суміш між перцями та посипте сиром, який відклали раніше. Випікайте 35-40 хвилин.

Ліниві вареники

Для приготування страви вам знадобляться 2 картоплини, 200 г сиру, 2 ст. л. борошна, 1 яйце, 50 г вершкового масла, 1 ст. л. сметани, 2 ч. л. цукру, варення (за смаком) і щіпка солі. Почистьте картоплю, відваріть його до готовності та розімніть товкачем. Змішайте картопляне пюре з сиром, борошном і яйцем. Приправте суміш цукром, дрібкою солі і ще раз добре вимішайте. Закип'ятіть в каструлі воду, підсолити її. Сформуйте двома чайними ложечками вареники і закиньте їх в киплячу воду, перемішайте, доведіть до кипіння. Коли вареники спливли, варіть протягом 2-3 хвилин, не закриваючи кришкою. Заправте ліниві вареники шматочком вершкового масла і подавайте до столу.

Сирники

Для приготування класичних сирників будуть потрібні 400 г сиру, 1 яйце, 3 ст. л. борошна (і додатково для панірування), 3 ст. л. цукру, 3-4 ст. л. соняшникової олії для смаження, 1 щіпка солі, 10 г ванільного цукру. Перекласти сир у невелику скляну або пластикову миску. Додайте щіпку солі, яйце, цукор і ванільний цукор. Всі інгредієнти в мисці перемішайте до однорідності. Додайте борошно. Змочіть руки невеликою кількістю соняшникової олії і формуйте з сирної маси невеликі кульки діаметром 3-4 см. Запаніруйте сирники в борошні. Розігрійте антипригарну сковорідку з 3-4 ст. л. соняшникової олії на середньому вогні. Обсмажуйте сирники по 2-3 хвилини з кожного боку. Зайве масло з сирників потрібно видалити, переклавши їх на паперовий рушник. При подачі сирники можна посипати цукровою пудрою, або ж додати варення або сметану.

Сирна запіканка

Для приготування запіканки "Зебра" потрібні 500 г сиру, 2 яйця, 150 мл молока, 4 ст. л. манної крупи, 1 ст. л. какао-порошку, 4 ст. л. цукру, 1 ст. л. ванільного цукру і вершкове масло (для змазування). Візьміть сир і перемішайте його з цукром, додайте ванільний цукор, яйця, молоко і манну крупу. Розділіть тісто на дві частини й в одну з них додайте какао-порошок. Форму для запікання змастіть вершковим маслом і викладіть по черзі біле і шоколадне тісто, по 2-3 столові ложки. Поставте в духовку, попередньо розігрів її до 180 градусів, і залиште на 30-40 хвилин. Розріжте запіканку на шматочки та подавайте на стіл.

Раніше ми розповіли рецепт сирного десерту, який підкорить кожного.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини