Головна Новини Дозвілля рецепти Ідеальне доповнення до чаювання: як легко і швидко приготувати маковий рулет
commentss НОВИНИ Всі новини

Ідеальне доповнення до чаювання: як легко і швидко приготувати маковий рулет

На приготування бісквітного рулету піде близько 40 хвилин

17 жовтня 2020, 12:00
Поділіться публікацією:








Якщо захотілося чогось солодкого до чаю, то виручить цей маковий рулет. Бісквіт для такого десерту готується не змигнувши оком, а начинку можна вибирати на свій розсуд. Покроковий рецепт розповів кулінарний портал Bene Gusto.

Ідеальне доповнення до чаювання: як легко і швидко приготувати маковий рулет

Фото: bene-gusto.com

Для бісквіта буде потрібно 4 яйця, 150 г цукру, 130 г борошна, 1 ч.л ванільного цукру, дрібка солі. Для прошарку рулету: 300 г макової начинки, 100 мл води, 1 ст. л цукру.

Яйця вбити в більшу миску, додати цукор, ваніль і сіль. Збити міксером на великій швидкості, щоб маса посвітлішала і значно збільшилася в обсязі. Перевірити, чи готова суміш, просто: проведіть пальцем або лопаткою по поверхні. Якщо залишається запливаюча борозенка, більше збивати не потрібно.

Далі потрібно просіяти в суміш борошно. Акуратно перемішати, намагаючись не сильно осадити збиті яйця.

Вилити суміш на застелений пергаментом деко і рівномірно розподілити за допомогою лопатки. Випікати 15-20 хвилин при температурі 180 градусів.

Готовий ще гарячий бісквіт скрутити в рулет разом з пергаментом і залишити остигати. Так корж прийме потрібну форму і відмінно скотиться вже з начинкою. Якщо ж намагатися скручувати вже остиглий бісквіт, тісто ламається і кришиться.

Для сиропу в сотейнику змішати воду і цукровий пісок. Довести до кипіння і охолодити.

Остиглий бісквіт акуратно розкрутити і прибрати пергамент. Просочити сиропом. На той край, який буде зверху, потрібно лити менше просочення, щоб рулет не розкис. Готову макову начинку рівномірно розподілити по тесту і скрутити. Для краси можна посипати цукровою пудрою або глазурувати розтопленим шоколадом.


Раніше ми розповіли, як приготувати гарбузові оладки.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини