Рубрики
МЕНЮ
Таисия Ерохина
Незамінний напій, що освіжає влітку – холодний чай. Хто хоча б раз не купував його, знаючи при цьому, про великий вміст цукру та калорійність?Щоб насолоджуватися смаком холодного чаю і не турбуватися про його шкоду, приготуйте напій самостійно. Рецепт холодного чаю розмістило видання "Сегодня".
Вам знадобиться: 4 ч. л. чорного чаю, 500 мл окропу, 1 лимон, 1 лайм, 1 апельсин, 100-150 г цукру, 1 л фільтрованої води, лід і листочки м'яти.
Спочатку заваріть чай, потім процідіть. Тим часом, лимон і апельсин потрібно розрізати навпіл: з однієї половини кожного цитруса натерти цедру і вичавити сік. Фрукти покладіть в каструлю або сотейник, туди ж додайте цукор і влийте воду. Посуд поставте на маленький вогонь і нагрійте до розчинення цукру.
Решту фруктів потрібно нарізати тонкими часточками.
Потім у ємність з цукровим сиропом процідіть остиглу чайну заварку і відправте туди половину нарізаних фруктів. Напою потрібно дати трохи настоятися.
Після в глечик налийте холодний чай, додайте іншу половину шматочків фруктів, кубики льоду і листя м'яти.
Раніше ми писали, як приготувати смузі – три цікавих рецепти.
Новини