Рубрики
МЕНЮ
Таисия Ерохина
Горішки зі згущеним молоком — улюблені ласощі дуже багатьох, що нагадують смак дитинства. Горішки, приготовані своїми руками вдома, виходять набагато смачніше за покупні. Рецептом ласощів поділилися на "Смачно 24".
Інгредієнти: для тіста — ваніль на свій смак, 3,5 склянки (об'ємом 200 г) пшеничного борошна, 1/2 склянки цукру, 230 г вершкового масла, 1/2 ч. л. соди, 2 ч. л. оцту, два яйця; для начинки — волоські горіхи на смак, банка згущеного молока, 100 г вершкового масла.
Спочатку потрібно ретельно просіяти борошно через дрібне сито, щоб не було грудочок. Розтерти вершкове масло з цукром і ваніллю, додати яєчні жовтки. Холодні яєчні білки збити в густу піну і ввести їх в маслянисту масу. Погасити соду оцтом і додати до маси. Все перемішати.
Після невеликими порціями додати до маси борошно і замісити еластичне тісто, яке не липне до рук. Сформувати з тіста кулю, загорнути в харчову плівку і відправити в холодильник охолоджуватися.
Потім розділити тісто на невеликі кульки розміром з волоський горіх. Горішницю змастити маслом і поставити нагріватися на плиті. Викласти кульки з тіста в розігріту форму і випікати по кілька хвилин з кожного боку.
Для приготування крему збити міксером варене згущене молоко з маслом.
Як тільки готові горішки охолонуть, то можна начиняти їх кремом, а в середину покласти горішок. Далі зліпити половинки горішка і викласти на тарілку. Готові горішки посипати цукровою пудрою.
Раніше ми розповіли рецепт десерту за десять хвилин: шоколадний торт в мікрохвильовці.
Новини