Рубрики
МЕНЮ
Светлана Шкурупий
В осінню прохолодну погоду порадуйте себе чашкою ароматного і смачного гарячого шоколаду, який піднімає настрій і підвищує життєвий тонус. Рецептом зігріваючого напою поділилося видання Food.inmyroom.
Інгредієнти: 100 г гіркого шоколаду (близько 60% какао), 2 ст. л. несолодкого порошку какао, 2 ст. молока, 1/4 склянки вершків високої жирності, 1 паличка кориці, щіпка порошку чилі, 1 ч. л. ванільного екстракту, цукор (за смаком).
Спосіб приготування: в першу чергу, потрібно розтопити шоколад, зробити це можна на водяній бані, але для спрощення процесу можна скористатися мікрохвильовкою. Поступово додавайте в шоколадну суміш жирні вершки та склянку молока. Також покладіть туди паличку кориці, доведіть все до кипіння і зніміть з вогню.
Залиште шоколадну масу приблизно на 45-60 хвилин, щоб шоколад прийняв аромат спецій. Перед подачею видаліть паличку кориці, додайте екстракт ванілі та цукор.
Розлийте по чашках шоколад і прикрасьте його збитими вершками. Із запропонованих інгредієнтів вийдуть чотири невеликі порції напою.
Раніше видання "Коментарі" повідомляло, як приготувати гарбузове латте.
Новини