Головна Новини Дозвілля рецепти Гарне новорічне печиво "Шишки": простий рецепт (ФОТО)
commentss НОВИНИ Всі новини

Гарне новорічне печиво "Шишки": простий рецепт (ФОТО)

Напередодні новорічних свят кожна господиня прагне порадувати близьких та приготувати для них щось смачненьке.

21 грудня 2022, 04:45
Поділіться публікацією:

Наступний 2023 рік пройде під знаком Чорного Водяного Кролика – тварини, чий раціон повністю складається з рослинної їжі. Не дивлячись на це, на новорічний стіл сміливо можна ставити м'ясні та рибні страви, а також різноманітні десерти.

Гарне новорічне печиво "Шишки": простий рецепт (ФОТО)

Печиво/ Фото з відкритих джерел

Пропонуємо до вашої уваги простий рецепт ароматного та дуже смачного святкового печива "Шишки", яке може приготувати на своїй кухні кожна господиня. Рецептом поділилися у групі " Рецепти Смаколик.юа" у Фейсбук.

Готуємо святкове печиво "Шишки"

Інгредієнти: 1 куряче яйце, 50 гр. цукру, 70 гр. вершкового масла, 50 гр. меду, 200-250 гр. борошна, 1 ч.л. розпушувача, щіпка солі, 1 ч.л. какао, 0.5 ч.л. кориці, 1/3 ч.л. спецій на смак (кардамон, імбир, коріандр, мускатний горіх, куркума — на вибір).

Приготування:

У миску вбити яйце, додати цукор, сіль, какао, корицю та всі спеції. Добре все розмішати вінчиком. Додати мед та м'яке вершкове масло. Все добре розмішати вінчиком до однорідної маси, щоб не було грудочок. Всипати частину просіяного борошна, розпушувач і перемішати. Поступово всипати борошно, що залишилося, і замішувати тісто.

Тісто накрити плівкою чи покласти в пакет і відправити до холодильника на 15-20 хвилин.

Після охолодження тісто розкотати в ковбаску та розділити на 12 однакових шматочків. З кожного шматочка сформувати шишку з подовженим кінцем (як морквина). Викласти печиво на лист, застелений пергаментом. Зробити візерунок у шаховому порядку за допомогою макаронів "перо".

Гарне новорічне печиво ”Шишки”: простий рецепт (ФОТО) - фото 2

Щоб після випікання шишка не була плоскою, з двох сторін її потрібно трохи притиснути і зробити більш опуклою. Печиво з готовим візерунком рекомендується поставити в холодильник або на балкон на 10-15 хвилин — тоді після випічки візерунок буде більш виразний.

Випікати печиво в розігрітій до 180 градусів духовці приблизно 15 хвилин (орієнтуйтеся на потужність духовки). Готові шишки посипати цукровою пудрою. Смачного!

Раніше "Коментарі" писали про те, що вчені пояснили, як кава і зелений чай пов'язані з ранньою смертю. Багато хто з нас не уявляє свого ранку без гарячого напою, що бадьорить — чай або кава.

Читайте також: Оригінальна закуска: новорічний рецепт від Клопотенка (ФОТО). Напередодні різдвяних та новорічних свят кожна господиня прагне приготувати незвичайну, а головне, смачну та бюджетну закуску.

Гарне новорічне печиво ”Шишки”: простий рецепт (ФОТО) - фото 3



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини