Рубрики
МЕНЮ
Таисия Ерохина
Сирні кульки, які готували в радянські роки, були справжнісіньким фастфудом. Рецепт десерту родом з дитинства розповідає кулінарний портал Bene Gusto.
Фото: Bene Gusto
Інгредієнти: 1 яйце, 300 г сиру, 100 г борошна, 2 ст.л цукру, 1 ч.л ванільного цукру, 1/2 ч.л соди, щіпка солі, 300 мл рослинної олії.
У мисці змішати сир, цукор, борошно, ванільний цукор і сіль. Вбити яйце і додати соду. Гасити соду оцтом не потрібно, цю функцію виконає яйце і не доведеться додавати зайву кислоту. Замісити круте, але липке тісто.
З готової сирної маси сформувати кульки діаметром півтора-два сантиметри. Обвалити в борошні.
У каструлі з товстим дном підігріти рафіновану рослинну олію (на сотейник діаметром 16 см достатньо 300 мл олії). Обсмажити кульки у фритюрі до золотистого кольору. Перевернути шумівкою, щоб вони приготувалися рівномірно. Викласти на серветку, щоб прибрати зайве масло. Готові сирні кульки посипати цукровою пудрою.
Раніше ми розповіли, як приготувати популярну випічку своїми руками — булочку "Сіннабон".
Новини