Рубрики
МЕНЮ
Таисия Ерохина
Сінабон — відомі в усьому світі дуже смачні булочки з корицею, покриті ніжною білою глазур'ю з вершкового сиру. Як спекти цю смакоту в домашніх умовах, розповіла кондитер Анастасія Кобиляцька у себе в Instagram.
Булочки-сіннабони. Фото з відкритого доступу
Для тіста знадобляться: 330 мл молока, 7 г дріжджів сухих (14 мокрих), 520 г борошна, 80 г цукру, 50 г вершкового масла, 40 г жовтків, сіль.
У теплому молоці перемішайте дріжджі, жовтки, масло вершкове. Налийте на борошно з сіллю, замішуйте тісто. Поставте на "розстойку" в тепле місце. За зовнішнім виглядом тіста стежте, щоб воно не "перейшло".
Для начинки візьміть: 110 г вершкового масла, 35 г кориці, 250 г цукру (можна 50/50 з коричневим).
Для глазурі — 150 г вершкового масла, 150 г вершкового сиру, 30 г цукру, ванільний екстракт.
Всі інгредієнти кімнатної температури пробийте занурювальним блендером. Змастіть булочки. Зверху можна полити карамеллю або посипати горіхами.
Тісто після вистоювання слід обминати, випустивши всі бульбашки. Якщо тісто здасться занадто рідким, то можна додати борошна — але не перестарайтеся і не забийте тісто. Далі підпиліть борошном стіл і розкатайте тісто товщиною приблизно 3-4 мм в прямокутник. Змастіть м'яким маслом, зверху посипте цукровим піском і корицею.
Тепер зверніть в однаковий, рівний рулет. Наріжте на 12 порцій і викладіть на деко на відстані 4-5 см один від одного, але защипами тіста один до одного, або "хвостиком" вниз. Поставте в духовку. Коли побачите, що булочки стали повітряними, включайте духовку на 180 градусів, ставте водяну баню і печіть 20 хвилин.
Раніше ми опублікували рецепт "вибухових булочок". Дізнайтеся, чому так називають йоркширський пудинг.
Новини