Рубрики
МЕНЮ
Светлана Шкурупий
У зимові свята порадуйте рідних і гостей неймовірно смачним і повітряним десертом з одним з головних атрибутів Нового року — мандаринами. Приготувати панна-котту дуже легко і просто, і вона обов'язково здивує вам своїм вишуканим смаком. Що потрібно для рецепта?
рецепт мандариновоъ панна-котти / фото: chefmarket
Інгредієнти: 400 мл вершків (33%), 400 мл йогурту, 1 ст. л. желатину, 1-2 плитки білого шоколаду, цукор (за смаком), ваніль або ванільний цукор.
Для мандаринового желе: 750 г мандарин 1-2 для прикраси, 25 г желатину, цукру (за смаком).
Для прикраси: 1 гілочка м'яти, 3-4 шматочки білого шоколаду.
Спосіб приготування: візьміть желатин і приготуйте його згідно з інструкцією, вказаною на упаковці. В окремій каструльці змішайте вершки і йогурт, перемішайте, поставте на плиту і доведіть до кипіння. У гарячу суміш додайте цукор і білий шоколад, за бажанням, можна додати й щіпку ванілі. Потім, помішуючи, тонкою цівкою влийте розтоплений желатин. Перемішайте всі інгредієнти, процідіть суміш і розлийте по формах (в широких склянках або келихах). Залиште нехай суміш злегка охолоне, потім помістіть десерт в холодильник і залиште там на 2 години, щоб вершковий шар повністю застиг.
Далі готуємо мандаринове желе. Очистьте цитрусові, вичавіть з них сік і подрібніть часточки мандарина в блендері. Потім процідіть через сито, відокремлюючи оболонки часточок і насіння.
До отриманого соку додайте трохи цукру. Перелийте в каструлю і прогрійте на вогні, поки цукор повністю не розчиниться. Додайте туди швидкорозчинний желатин і ретельно перемішайте. Охолодіть суміш і додайте в форми з охолодженою вершковою основою.
Через 3-5 хвилин, коли мандаринове желе почне застигати — викладіть часточки мандаринів. Потім знову помістіть десерт в холодильник, для остаточного охолодження. Все, десерт готовий. Його можна прикрасити гілочкою м'яти та декількома шматочками шоколаду. Смачного!
Раніше видання "Коментарі" повідомляло, як приготувати смачну закуску "новорічний сюрприз".
Новини