Головна Новини Дозвілля рецепти Десерт на 8 березня: покроковий рецепт від шеф-кухаря
commentss НОВИНИ Всі новини

Десерт на 8 березня: покроковий рецепт від шеф-кухаря

Цей десерт відмінно підійде до святкового столу на 8 березня

8 березня 2021, 09:00
Поділіться публікацією:

Шеф-кухар Олег Томілін поділився рецептом десерту під назвою Анна Павлова, який був названий на честь балерини. Однак це блюдо кулінар трохи змінив і представив в не зовсім класичної варіації.

Десерт на 8 березня: покроковий рецепт від шеф-кухаря

Десерт Анна Павлова від шеф-кухаря Олега Томіліна - фото: Рinterest


Так, Олег Томілін додав в десерт деякі інгредієнти, після чого він придбав нові смакові відтінки. Шеф-кухар замінив збиті вершки на фісташковий крем з лаймовою цедрою.


Рецепт


Для безе:


· Яєчні білки — 4 шт.

· Цукор — 200 г

· Кукурудзяний крохмаль — 10 г

· Сік лимона — 8 мл

· Ванільний екстракт — 2 г


Для крему:


· Молоко — 200 мл

· Яєчні жовтки — 4 шт.

· Сир сирний — 100 г

· Цукор — 50 г

· Фісташка паста — 40 г

· Вершкове масло — 30 г

· Кукурудзяний крохмаль — 25 г

· Лайм — 1 шт.

Для прикраси:

· Малина — 125 г

· Цукор (для карамелі) — 150 г


Приготування


Насамперед необхідно приготувати безе. Для цього потрібно збити білок на невеликій швидкості до стану піни, а потім потроху додавати цукор. Збивати близько 10 хвилин, до появи стійких піків. Далі потрібно додати в масу ванільний екстракт, кукурудзяний крохмаль, лимонний сік.


Деко в різних місцях точково змастіть збитими білками, а зверху покладіть папір для випічки. Пергамент краще не використовувати. Потім потрібно взяти форму у вигляді кільця і викласти в середину білкову масу, змастивши його попередньо рослинною олією. У кожній заготівлі потрібно зробити посередині поглиблення для крему. Випікати десерт потрібно 2 години в духовці, розігрітій попередньо до 100 градусів.


Для крему в жовтки потрібно додати цукор, а потім збити віночком до однорідної маси. Потім в сотейнику потрібно розігріти молоко і після того, як воно закипить, одну частину додати до жовтків. Потім молочно-жовткову суміш перелийте, постійно помішуючи, назад в сотейник. Після цього в крем потрібно додати холодне вершкове масло. Перекладіть крем в суху чашку, накрийте плівкою і приберіть в холодильник.


Далі потрібно для прикраси приготувати карамельні нитки. Для цього в сотейник потрібно викласти цукор і поставити на слабкий вогонь. Зачекайте, поки він розтане. Після того як він стане рідким, остудіть його, перемішуючи ложкою. Постукайте ложкою по протилежних краях сотейника. Якщо між стінками натягується карамельна нитка, значить, все готово. Якщо немає, остудіть ще трохи. На столі розкладіть пергамент, і ложкою робіть нитки з карамелі.


Після того як крем охолоне, додайте в нього фісташкову пасту і цедру лимона, а також сирний сир. Перемішайте до однорідного стану. Викладіть на тарілку безе і в поглиблення залийте крем. Зверху десерт треба прикрасити ягодами, цукровою пудрою і карамелевими нитками. Потім приблизно на пів години поставте його в холодильник, щоб він просочився. Після цього десерт буде готовий до вживання.


Десерт на 8 березня: покроковий рецепт від шеф-кухаря - фото 2


Нагадаємо, раніше сайт "Коментарі" повідомляв читачам про смачний салат "Дамський каприз".






Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини