Рубрики
МЕНЮ
Таисия Ерохина
Класичні еклери з легкою начинкою з вершків і сиру, смачніше ніж з магазину, можна приготувати самому будинку. Рецептом десерту поділився кулінарний блог Bene Gusto.
Фото: Bene Gusto
Для еклерів потрібні: 4 яйця, 250 мл води, 150 г борошна, 100 г вершкового масла, 1 ч.л цукру і 1 ч.л. солі. Для крему: 350 мл 33-процентних вершків, 250 г вершкового сиру, 3 ст.л цукру і 1 ч.л. ванільного цукру.
У невелику каструлю або сотейник налити воду і покласти вершкове масло, довести до кипіння. Коли масло розтане і рідина почне вирувати, додати сіль, цукор і борошно. Добре вимішати, щоб сформувалась щільна грудка. Найкраще робити це дерев'яною ложкою, оскільки маса виходить досить щільна. Заварна основа для тіста повинна легко відставати від стінок, а на дні з'явиться характерний білий наліт. Залишити остигати.
У тепле тісто вбити по одному яйцю і добре вимішати. Можна робити це за допомогою дерев'яної ложки або міксера з насадкою для тіста.
Готове заварне тісто потрібно перекласти в кондитерський мішок і відсадити на деко. Змочити палець холодною водою і акуратно притиснути кінчики майбутніх еклерів, щоб в духовці вони не підгоріли. Випікати 40-50 хвилин при температурі 200 градусів. Час випікання залежить від розміру. Коли еклери почнуть рум'янитися, спробуйте взяти один з дека. Готовий еклер повинен легко відставати від поверхні і бути легким.
Для приготування вершкового крему в більшу миску потрібно помістити жирні вершки, вершковий сир, цукор і ваніль. Збити міксером спочатку на повільній швидкості, поступово збільшуючи обороти. Перекласти масу в кондитерський мішок, за допомогою насадки для начинки наповнити остиглі профітролі.
Раніше ми поділилися рецептом радянського "фастфуду". Спробуйте приготувати десерт родом з дитинства!
Новини