Головна Новини Дозвілля рецепти День святого Валентина: рецепти десертів на свято
commentss НОВИНИ Всі новини

День святого Валентина: рецепти десертів на свято

3 простих і смачних рецепта десертів

13 лютого 2021, 09:40
Поділіться публікацією:

Багато хто віддає перевагу влаштуванню романтичної вечері для своєї другої половинки на День всіх закоханих. Однак для цієї події потрібно підібрати відповідні святкові страви. Журналісти сайту "Коментарі" підготували для своїх читачів добірку смачних десертів до Дня святого Валентина.

День святого Валентина: рецепти десертів на свято

Прості рецепти десертів на 14 лютого - фото: з відкритих джерел

Шоколадний мус (4 порції)

Інгредієнти:

Горький шоколад — 300 грамів;

Вода — 250 мл;

Коньяк / віскі / бренді — 4 ст.л;

Цукор: 4 ст.л

Спосіб приготування:

Спочатку в сотейник потрібно буде викласти шоколад, всипати цукор, а потім додати воду і коньяк. Після цього поставити сотейник на середній вогонь. Необхідно постійно помішувати суміш. У підсумку вона повинна вийти плинної.

Далі потрібно перелити шоколадну суміш в чашу або миску та охолодити до кімнатної температури. Одночасно потрібно підготувати кубики льоду в іншій мисці. Чашку з шоколадною сумішшю потрібно поставити в миску з льодом і почати збивати міксером на середній швидкості. Коду він почне густіти, його необхідно розподілити по креманкам і поставити в холодильник на пів години. Після цього шоколадний мус можна подавати.

День святого Валентина: рецепти десертів на свято - фото 2


Десерт з рікотою без випічки (2 порції)

Інгредієнти:

Основа:

Печиво пісочне 150 г;

Вершкове масло -50 г;

Какао — 1 ст.л.

Крем:

Рікота — 200 г;

Полуниця (можна замінити на ваш смак) — 80 г;

Вершки 33% — 50 мл;

Цукрова пудра — 30 г;

Лікер — 1 ст.л.

Ванілін — 0.2 ч.л.

Спосіб приготування:

Спочатку потрібно подрібнити печиво в крихту, а потім додати до нього какао і вершкове масло. Перетерти руками, щоб вийшла волога крихта. Потім викласти основу в круглу форму.

Для крему потрібно буде подрібнити полуницю в блендері. В іншій тарілці збити рікоту з цукровою пудрою, ваніліном і полуничним лікером. Потім в цю масу потроху додавати полуничне пюре. Далі необхідно збити вершки в міцну піну. Після цього потрібно акуратно змішати вершки та отриману масу.

Тепер полуничний крем потрібно викласти на раніше підготовлену основу з печива і поставити десерт в морозилку на 1-2 години. Після цього блюдо можна подавати.

День святого Валентина: рецепти десертів на свято - фото 3

Шоколадне суфле

Інгредієнти:

Шоколад - 35 г;

Вершкове масло - 25 г;

Цукор - 35 г;

Яєчні жовтки - 1 шт;

Яєчні білки - 2 шт.

Спосіб приготування:

Насамперед потрібно підготувати формочки для суфле. Їх потрібно змастити розтопленим вершковим маслом і присипати цукром. Далі їх треба помістити в холодильник.

У мисці потрібно змішати вершкове масло, шоколад і цукор. Все це потрібно розтопити в мікрохвильовці або ж на водяній бані. Коли суміш трохи охолоне, в неї необхідно додати яєчний жовток і ретельно перемішати.

Після цього в окремій мисці потрібно збити два білки. Далі акуратно ввести білки в шоколадну суміш. Потім швидко перемішати та перелити в холодні формочки.

Після цього випікаємо десерт в розігрітій духовці до 200 градусів приблизно 8 хвилин (залежить від розміру формочок). Готове суфле посипаємо цукровою пудрою і святковий десерт готовий.

День святого Валентина: рецепти десертів на свято - фото 4

Нагадаємо, раніше сайт "Коментарі" повідомляв читачам про незвичайні подарунки до Дня всіх закоханих, а також про найгірші подарунки на День святого Валентина.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини