Рубрики
МЕНЮ
Ольга Чародий
Майонез — найпопулярніший соус, знайомий абсолютно кожній людині. Але чомусь ми все частіше чуємо, що не можна його їсти. Чим шкідливий майонез для здоров'я і чи такий домашній соус шкідливий? Майонез є висококалорійним продуктом, хоч би що ми читали на етикетках магазинних товарів. За визначенням немає майонезу легкого чи низькокалорійного, зате можна зробити його натуральним – у домашніх умовах, пише fbuz47.
Домашній майонез - фото з відкритих джерел
Домашній майонез забезпечує організм незамінними амінокислотами, які необхідні для життєдіяльності. До того ж завдяки використанню натуральних компонентів цей продукт дуже легко і швидко засвоюється організмом. Домашній майонез покращує травлення та роботу ШКТ загалом. Такий продукт швидко насичує організм та дає заряд енергії. З огляду на натуральність домашнього майонезу термін його зберігання не перевищує кількох днів.
Інгредієнти:
Курячі жовтки 2шт.
Харчовий оцет чи лимонний сік 1 ч. л
Чиста вода 22 мл
Цукор пісок 0,5 ч. л
сіль 0,5 ч. л
Готова гірчиця 0,5 год.
Олія рослинна 150 г
Спосіб приготування:
Покладіть жовтки, цукор, сіль, оцет, воду, гірчицю та починайте збивати за допомогою блендера. Невеликими частинами додайте олію, роблячи паузи. Вливайте масло в ємність з краю, маленьким струмком і продовжуйте не перестаючи збивати масу, поки вона не стане густою і пишною.
Нагадаємо, класичний печінковий торт знайомий багатьом з дитинства своїм незабутнім смаком. До того ж мабуть, кожна господиня має свій фірмовий рецепт. Але на цей раз пропонуємо трохи адаптувати цю популярну закуску під закони здорового харчування. Печінковий торт звикли робити з прошарками з соусу майонезного, але такий варіант може не сподобатися шанувальникам правильного харчування або тим, хто любить порахувати калорійність страв. Фуд-блогерша Катя Мулл поділилася в Instagram рецептом смачного торта з курячої печінки та без майонезу. Спробуйте приготувати улюблений смак на новий лад.
Новини