Рубрики
МЕНЮ
Светлана Шкурупий
Якщо ви дотримуєтеся посту або просто дотримуєтеся вегетаріанства, тоді вам варто додати у свою скарбничку рецепт котлет з сочевиці. Вони виходять дуже ніжними, і соковитими, і на смак нагадують картопляні зрази. Що потрібно для їх приготування?
Рецепт котлет з сочевиці (фото з відкритих джерел)
Інгредієнти: 150 г сочевиці, 100 г насіння амаранту, 3 ст. л. оливкової олії, 1 цибулина, 1 червоний перець чилі, ¾ с. л. зернової гірчиці, 40 г в'ялених томатів, 40 г оливок без кісточок, 75 г панірувальних сухарів, 1 пучок петрушки.
Для соусу: 2 стиглих авокадо, 2 ст. л. кунжутної олії, 2 ст. л. лимонного соку, сіль, перець, інші спеції (на смак).
Спосіб приготування: візьміть каструлю, додайте туди сочевицю і насіння амаранту, залийте 500 мл холодної води й поставте на плиту. Доведіть до кипіння, закрийте кришкою і варіть так 15-20 хвилин, поки по консистенції сочевиця не буде нагадувати густу кашу. Після цього, перекладіть її в миску та остудіть.
Далі візьміть оливкову олію, додайте на сковорідку, розігрійте та обсмажте цибулю до золотистого кольору. Перекладіть її в миску з сочевицею і ретельно перемішайте, додавши туди нарізаний перець чилі, оливки та в'ялені томати, а також гірчицю, панірувальні сухарі, петрушку і різні спеції.
З отриманої маси сформуйте котлети та обсмажте їх у великій сковороді, на маслі, яке залишилося, 5-6 хвилин, обережно перевертаючи.
Далі приготуйте соус. Візьміть м'якоть авокадо, розімніть її, змішайте з кунжутною олією, соком лимона, сіллю і перцем. Подавайте страву разом з соусом. Смачного!
Раніше видання "Коментарі" повідомляло, як приготувати ідеальні та ніжні котлети з рибного фаршу.
Новини