Головна Новини Дозвілля рецепти Без м'яса, але смачно: покроковий рецепт котлет з сочевиці
commentss НОВИНИ Всі новини

Без м'яса, але смачно: покроковий рецепт котлет з сочевиці

Сочевиця - корисний продукт, багатий білками та вітамінами

31 березня 2021, 13:00
Поділіться публікацією:

Якщо ви дотримуєтеся посту або просто дотримуєтеся вегетаріанства, тоді вам варто додати у свою скарбничку рецепт котлет з сочевиці. Вони виходять дуже ніжними, і соковитими, і на смак нагадують картопляні зрази. Що потрібно для їх приготування?

Без м'яса, але смачно: покроковий рецепт котлет з сочевиці

Рецепт котлет з сочевиці (фото з відкритих джерел)

Інгредієнти: 150 г сочевиці, 100 г насіння амаранту, 3 ст. л. оливкової олії, 1 цибулина, 1 червоний перець чилі, ¾ с. л. зернової гірчиці, 40 г в'ялених томатів, 40 г оливок без кісточок, 75 г панірувальних сухарів, 1 пучок петрушки.

Для соусу: 2 стиглих авокадо, 2 ст. л. кунжутної олії, 2 ст. л. лимонного соку, сіль, перець, інші спеції (на смак).

Спосіб приготування: візьміть каструлю, додайте туди сочевицю і насіння амаранту, залийте 500 мл холодної води й поставте на плиту. Доведіть до кипіння, закрийте кришкою і варіть так 15-20 хвилин, поки по консистенції сочевиця не буде нагадувати густу кашу. Після цього, перекладіть її в миску та остудіть.

Далі візьміть оливкову олію, додайте на сковорідку, розігрійте та обсмажте цибулю до золотистого кольору. Перекладіть її в миску з сочевицею і ретельно перемішайте, додавши туди нарізаний перець чилі, оливки та в'ялені томати, а також гірчицю, панірувальні сухарі, петрушку і різні спеції.

З отриманої маси сформуйте котлети та обсмажте їх у великій сковороді, на маслі, яке залишилося, 5-6 хвилин, обережно перевертаючи.

Далі приготуйте соус. Візьміть м'якоть авокадо, розімніть її, змішайте з кунжутною олією, соком лимона, сіллю і перцем. Подавайте страву разом з соусом. Смачного!

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, як приготувати ідеальні та ніжні котлети з рибного фаршу.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини