Головна Новини Дозвілля ЗСЖ Експеримент на близнюках: один їв усе, а інший був на веганській дієті
commentss НОВИНИ Всі новини

Експеримент на близнюках: один їв усе, а інший був на веганській дієті

Вчені провели експеримент на близнюках, який показав, чи має веганська дієта перевагу над звичайним харчуванням.

11 січня 2024, 13:00
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Вчені вирішили перевірити, як веганство впливає на загальний стан організму та порівняли цей спосіб харчування з дієтами, які не виключають жодних продуктів. Особливістю дослідження стало те, що його учасниками були близнюки. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на публікацію в журналі JAMA Network Open.

Експеримент на близнюках: один їв усе, а інший був на веганській дієті

Експеримент на близнюках показав, чи має веганське харчування переваги. Фото з відкритих джерел

У дослідженні для порівняння веганської дієти з традиційною, яка не має обмежень на споживання м’яса, яєць та інших продуктів, взяло участь 22 пари близнюків. Вік учасників в середньому був 39 років, а саме дослідження тривало вісім тижнів. Перші чотири тижні учасникам пояснювали, які продукти їсти, як їх готувати та яких страв уникати, а наступні чотири тижні учасники самостійно готували.

Підсумковий аналіз результатів лабораторних досліджень учасників показав, що у близнюків на веганській дієті покращилися біологічні показники, пов’язані з серцево-судинною системою. Було виявлено нижчий рівень холестерину — на 10-15%, що могло бути спричинено більшим споживанням клітковини та меншою кількістю насичених жирів. Також знизився рівень інсуліну на 25%. Крім того, близнюки, які перебували на веганській дієті втратили близько 3% ваги тіла, у середньому 1,9 кг у порівнянні зі своїми сестрами та братами.

"Грунтуючись на цих результатах і міркуючи про довголіття, більшість із нас виграє від переходу на більш рослинну дієту", — сказав один з авторів експерименту професор медицини Стенфордського університету Крістофер Гарднер.

Дослідники також вказують, що результати веганського харчування одразу показали користь для здоров’я.

"Це свідчить про те, що кожен, хто обирає веганську дієту, може покращити своє довгострокове здоров’я за 2 місяці, причому найбільше змін спостерігають в перший місяць" – додав Гарднер.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв про те, як правильно їсти мандарини, інакше вони можуть бути небезпечними для здоров'я.

Також "Коментарі" писали, що м'ясна страва, яка відома серед українців та поляків очолила рейтинг найгірших м'ясних продуктів.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини