Рубрики
МЕНЮ
Slava Kot
Вчені вирішили перевірити, як веганство впливає на загальний стан організму та порівняли цей спосіб харчування з дієтами, які не виключають жодних продуктів. Особливістю дослідження стало те, що його учасниками були близнюки. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на публікацію в журналі JAMA Network Open.
Експеримент на близнюках показав, чи має веганське харчування переваги. Фото з відкритих джерел
У дослідженні для порівняння веганської дієти з традиційною, яка не має обмежень на споживання м’яса, яєць та інших продуктів, взяло участь 22 пари близнюків. Вік учасників в середньому був 39 років, а саме дослідження тривало вісім тижнів. Перші чотири тижні учасникам пояснювали, які продукти їсти, як їх готувати та яких страв уникати, а наступні чотири тижні учасники самостійно готували.
Підсумковий аналіз результатів лабораторних досліджень учасників показав, що у близнюків на веганській дієті покращилися біологічні показники, пов’язані з серцево-судинною системою. Було виявлено нижчий рівень холестерину — на 10-15%, що могло бути спричинено більшим споживанням клітковини та меншою кількістю насичених жирів. Також знизився рівень інсуліну на 25%. Крім того, близнюки, які перебували на веганській дієті втратили близько 3% ваги тіла, у середньому 1,9 кг у порівнянні зі своїми сестрами та братами.
Дослідники також вказують, що результати веганського харчування одразу показали користь для здоров’я.
Раніше портал "Коментарі" повідомляв про те, як правильно їсти мандарини, інакше вони можуть бути небезпечними для здоров'я.
Також "Коментарі" писали, що м'ясна страва, яка відома серед українців та поляків очолила рейтинг найгірших м'ясних продуктів.
Новини