Головна Новини Дозвілля психологія Які звички непомітно крадуть нашу енергію
commentss НОВИНИ Всі новини

Які звички непомітно крадуть нашу енергію

Опубліковано список звичок, нешкідливих, на перший погляд, які крадуть нашу енергію та сили під кінець дня

25 листопада 2021, 23:25
Поділіться публікацією:

Багато людей скаржаться на брак сил та енергії, але мало хто замислювався, що вина за цей стан може лежати на нешкідливих, на перший погляд, звичках. Що кажуть експерти?

Які звички непомітно крадуть нашу енергію

Що краде нашу енергію (фото з відкритих джерел)

Дієтолог Керолайн Лейсі вважає, що організм може втрачати енергію через неправильний режим харчування, зокрема, коли між прийомами їжі робиться велика перерва. Як відомо, основним джерелом енергії є вуглеводи. Фахівець радить вживати їжу кожні 5 годин, щоб уникнути виснаження та підтримувати себе у тонусі. Найкраще носити з собою перекушування, наприклад, горіхи або фрукти.

Крім того, важливо стежити за чистотою на своєму робочому столі. Так, виявляється, що така звичка також впливає на самопочуття. Терапевт Ліла Р. Магаві говорить, що безлад шкодить концентрації уваги й в результаті виконання елементарних завдань ви можете витратити багато енергії. Постарайтеся зробити так, щоб на вашому робочому столі не було зайвих предметів і кожен мав своє місце.

Висмоктувати енергію з людини може й неправильне планування. Коли весь день розписаний щохвилини, то може виникнути приплив тривоги та небажання взагалі виходити з дому. Ви можете відчути, що вже втомилися, навіть не приступивши до основних завдань. Психіатр Тайсон Ліппе радить правильно організовувати свій робочий день і не навантажувати себе справами, через які витрачається занадто багато енергії.

Експерти також радять звернути увагу на свій сон. На ніч потрібно обов'язково вимикати світло та забувати про телефони та інші гаджети. Світло у темний час доби змушує мозок думати, що день ще триває і стримує вироблення мелатоніну в організмі, в результаті може виникнути безсоння. А про яку енергію можна говорити, якщо ви не можете нормально та повноцінно відпочити вночі.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, як подолати втому та повернути енергію.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини