Головна Новини Дозвілля психологія Яка загальна риса об'єднує всі щасливі пари
commentss НОВИНИ Всі новини

Яка загальна риса об'єднує всі щасливі пари

Психологи Джон Готтман і Нен Сілвер у своїй книзі «Як зберегти любов у шлюбі» розповіли, яка риса об'єднує всі щасливі пари

20 жовтня 2021, 21:40
Поділіться публікацією:

Міцна і щаслива сім'я — мабуть, це мрія кожної людини. Але, щоб побудувати гармонійні стосунки, важливо над ними працювати, при чому обом партнерам. Психологи Джон Готтман і Нен Сілвер у своїй книзі "Як зберегти любов у шлюбі" розповіли, що об'єднує всі щасливі пари.

Яка загальна риса об'єднує всі щасливі пари

Що об'єднує всі щасливі пари / Фото: Getty Images

Експерти відзначили, що найважливішим принципом шлюбних стосунків є те, що партнери поводяться як найкращі друзі. Так, саме з дружби починає полум'я романтики, пристрасті, тому що це найкращий захист від почуття змагання стосовно свого партнера.

За словами психологів, коли партнер ідентифікує свою другу половинку, в першу чергу, як кращого друга, а не чоловіка / дружину, то позитивні емоції перекривають всі негативні думки про нього. Якщо ви, наприклад, попросите свого друга купити вам сендвіч без цибулі, а він забуде про це сказати продавцю, ви ж не будете влаштовувати йому скандал і дорікати, що він вас не чує / не любить і взагалі нехай тепер сам його їсть. Адже так? А ось коханій людині багато б хто висловив своє невдоволення через таку дрібницю.

Упередженість дружби в позитивному плані полегшує минулі помилки й невеликі розчарування. Дослідження, проведені на цю тему, підтверджують, що щасливі подружні пари під час сварки повертаються, а не відвертаються один до одного, тому що партнер для них в пріоритеті в сенсі благополуччя.

Як стверджують експерти, найкращі друзі не "б'ються" до розлучення, оскільки впевнені, що конфлікт не повинен завдавати болю іншій людині. Їх завдання — знайти розв'язання проблеми й рухатися вперед.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, як перемогти в собі ревнощі.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини