Головна Новини Дозвілля психологія Як перемогти в собі ревнощі: цінні поради від психолога
commentss НОВИНИ Всі новини

Як перемогти в собі ревнощі: цінні поради від психолога

Український психолог і телеведучий Дмитро Карпачов розповів, за допомогою яких способів можна позбутися від ревнощів

20 жовтня 2021, 11:25
Поділіться публікацією:

Ревнощі — не найприємніше відчуття, яке підриває довіру партнерів один до одного. Щоб воно виникало якомога рідше і не приводило до проблем в парі, український психолог Дмитро Карпачов дав кілька порад, які допомагають перемогти це почуття.

Як перемогти в собі ревнощі: цінні поради від психолога

Як позбутися від ревнощів / Фото: ru.fotolia.com

Реальність повинна брати гору над уявою

Перед тим, як "нападати" на партнера і звинувачувати його в зрадах або брехні, перевірте правдивість інформації. Це повинні бути факти, а не просто ваші домисли. Ви повинні розуміти, що проблема може ховатися не в поведінці другої половинки, а в ваших негативних думках і страхах.

Не підсилюйте свої ревнощі

Не потрібно перевіряти телефон партнера, влаштовувати йому допити й вимагати звіту, де і з ким він був. Такі дії ображають і принижують його. Ви даєте зрозуміти, що підсвідомо очікуєте зради й вірите в те, що кохана людина на це здатна.

Обговоріть свої почуття

Поділіться з кимось своїми переживаннями, наприклад, з близькою подругою або рідними. Шукайте тих людей, які підтримають вас і не підсилять ваші ревнощі, а навпаки, переконають, що ваші переживання не мають серйозних підстав.

Займіться відновленням самооцінки

Часто ревнощі виникають через невпевненість в собі, тому почніть працювати над власною самооцінкою. В результаті, ви будете відчувати себе краще і ваша довіру до партнера зросте.

Не перебільшуйте ексклюзивність своїх прав на обранця

Ви можете розраховувати на вірність, але не можете забороняти йому спілкуватися з протилежною статтю, обмежувати свободу вибору і дій. Інакше це вже не любовні стосунки, а емоційне насильство.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, чому виникають ревнощі.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини