Головна Новини Дозвілля психологія Як зберігати спокій у тривожний час: 5 порад від психологів
commentss НОВИНИ Всі новини

Як зберігати спокій у тривожний час: 5 порад від психологів

Психологи розповіли, як не піддаватися тривозі та паніці в кризові моменти

23 лютого 2022, 06:26
Поділіться публікацією:

Зараз ситуація в Україні тривожна, людям незрозуміло, що буде далі і чи ми дочекаємося спокою і стабільності. У такій ситуації дуже важливо зберігати спокій. Психологи розповіли, як не піддаватися тривозі та паніці в кризові моменти. Перша порада: максимальний спокій. Будь-які події, що відбуваються у суспільстві, так чи інакше відбиваються на вашому самопочутті та здоров'ї. Найцінніше, чим ви можете допомогти собі та своїм близьким пережити нинішню ситуацію в Україні – це залишатися максимально спокійними та розважливими самі. Продовжуйте працювати, спілкуватися з друзями, підтримувати інших людей і навчитеся вирішувати проблеми в міру їхнього надходження, не драматизуючи і не нагнітаючи паніку. Про це пише Радіо Maximum.

Як зберігати спокій у тривожний час: 5 порад від психологів

Спокій - фото з відкритих джерел

Друга порада: завжди думайте про майбутнє та плануйте його. Плануйте максимально просто і не витрачайте на це багато часу. Використовуйте примітивні інструменти. Нагадування у календарі та пошті для повідомлень, Word та паперовий блокнот для генерації ідей, нотатки у телефоні для зберігання цікавих думок, що приходять на ходу.

Третя порада: довіра. Психологи наголошують на важливості того, щоб українці почали довіряти професіоналізму українських військових та держслужбовців. У нас є військові, які захищатимуть нас, у нас є дипломати, які роблять свою роботу професійно. Наше завдання – розуміти межі своєї компетенції – на що ми можемо та не можемо вплинути.

Четверта порада: дозування інформації. Слід убезпечити себе від надмірної кількості нової інформації. Якщо виникло значне емоційне навантаження, краще дивитись новини не більше 1 години на добу. Слід постаратися оточувати себе однодумцями. Якщо ж ситуація передбачає спілкування з людьми, які мають протилежну думку, доцільніше уникати спілкування на політичні теми.

П'ята порада: фізичне здоров'я. Фахівці наголосили, що дуже важливо покращити свій фізичний стан. Необхідно звернути особливу увагу на нормальний сон, який повинен тривати не менше ніж 7-8 годин, правильно харчуватися, не засиджуватися за робочим місцем. Адже, як відомо, емоційний стан людини залежить від фізичного.

Нагадаємо, не існує ідеального життя, в якому все йде за планом, але можна зробити свої будні менш стресовими. Як зберігати спокій, коли ситуація виходить з-під контролю читайте далі.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини