Головна Новини Дозвілля психологія Як зберігати спокій у стресових ситуаціях: 5 дієвих порад
commentss НОВИНИ Всі новини

Як зберігати спокій у стресових ситуаціях: 5 дієвих порад

Саме паніка і далеко не приємні емоції заважають чітко бачити ситуацію і вирішувати проблеми

23 вересня 2021, 01:45
Поділіться публікацією:

Не існує ідеального життя, в якому все йде за планом, але можна зробити свої будні менш стресовими. Як зберігати спокій, коли ситуація виходить з-під контролю — читайте далі.

Як зберігати спокій у стресових ситуаціях: 5 дієвих порад

Дівчина (фото з відкритих джерел)


Якщо у вас стало занадто багато негативу в житті, а стрес просто накопичується з кожним днем, то варто брати ситуацію у свої руки. У телеграм-каналі "Психологічна підтримка" поділилися порадами, як зберігати спокій у такі моменти.


Саме паніка і далеко не приємні емоції заважають чітко бачити ситуацію і розв'язувати проблеми. Як зберігати спокій в стресовий період:

Звертайте увагу на тривожні сигнали від організму. Тіло реагує на стресові ситуації по-різному, якщо ж це помічати, то можна згодом швидко опанувати себе.

Включайте об'єктивність. Іноді ситуація викликає чимало роздратування, виникає відчуття, що ви ось-ось вибухнете. Тому в такі моменти не треба тверезо оцінити всі навколо, а не накручувати й не драматизувати.


"Якщо не можеш змінити ситуацію — зміни ставлення до неї" — намагайтеся в будь-якому випадку шукати плюси в усьому.


Не поспішайте з висновками, краще на час залишитися в стороні. Наприклад, відволіктися на кілька хвилин, подихати свіжим повітрям.

Сприймайте те, що відбувається не як проблему, а як чергове завдання, яке необхідно вирішити.


Нагадаємо, як не крути, але сезон відпусток вже скоро підійде до кінця. Тому було б дуже погано, якби ви не отримали кілька порад, які допоможуть розумно і грамотно повернутися до роботи. Дізнайтеся, що ж потрібно зробити, щоб вихід з відпустки не перетворився на справжній стрес. Найчастіше співробітники відчувають суттєву втому після того, як виходять на роботу. Причому втомлюються вже в першій половині дня, пише Medikforum. Це абсолютно нормально — так організм реагує на раптові зміни. Ще вчора ви щасливо відпочивали й, наприклад, розслаблялися на пляжі, а зараз змушені сидіти до 18:00 біля комп'ютера. Також співробітники можуть стикатися з нервозністю, роздратуванням, болями в шлунку, відсутністю апетиту, безсонням. Це все вияви синдрому відміни. Як пом'якшити все це? В першу чергу ретельно і заздалегідь сплануйте те, як будете повертатися до роботи після відпустки.





Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини