Головна Новини Дозвілля психологія Як запобігти конфліктам та сваркам з рідними під час війни
commentss НОВИНИ Всі новини

Як запобігти конфліктам та сваркам з рідними під час війни

Психологи розповіли, за допомогою яких методів можна запобігти сваркам та конфліктам з рідними під час війни

12 квітня 2022, 04:40
Поділіться публікацією:

Наразі психіка багатьох українців перебуває у стані тотального стресу та занепокоєння. Щодня люди переживають різний спектр емоцій і справлятися з ними буває складно, тому можливі нервові зриви, навіть від дрібниці. Що допоможе запобігти конфліктам із близькими людьми в таких умовах?

Як запобігти конфліктам та сваркам з рідними під час війни

Як запобігти сваркам з близькими людьми (фото з відкритих джерел)

Люди зараз вийшли із зони комфорту, вони не в змозі контролювати ситуацію, відчувають невизначеність, страх, зневіру. Часто навіть неможливо задовольнити елементарні життєво важливі базові потреби. Через це можуть виникати конфлікти.

Щоб тримати себе в руках, насамперед треба усвідомити, що будь-які емоції це нормально.

Слід розуміти, що зараз такий “нервовий стан” – це нормально. Усі зараз перебувають в емоційній невизначеності. Попри це, потрібно намагатися спокійно реагувати на роздратування, страх, гнів, сльози людей, щоб запобігти конфлікту. А ще дуже важливо пробачити собі певні слабкості та зриви.

Що я можу зробити сьогодні?

Важливо ставити собі це питання щодня, не дивлячись далеко в майбутнє. Потрібно вигадувати, де і як ви можете бути корисними для інших. Адже бездіяльне переживання набагато гірше, ніж робота на благо.

Також, коли ми зайняті пошуком того, де можна допомогти і як бути корисним, залишається дуже мало часу на конфлікти та невдоволення.

Безкорислива допомога іншим та робота на загальне благо позитивно впливає на емоційний стан. Почуття залученості й долученості до виконання спільної мети стабілізує емоції, знижує тривожність, зменшує почуття страху, тому робить нас менш конфліктними.

Піклуйтеся про себе. Обов'язково потрібно задовольняти свої базові потреби уві сні, їжі, відпочинку, теплі, спілкуванні та самоті. Також потрібно сформувати певний розпорядок на час війни, щоб психіка розуміла: є речі, які ви здатні контролювати.

Відволікатися від бойових дій, нескінченної стрічки новин — це необхідність. Також необхідно сміятися, радіти чомусь під час війни й робити те, що розслаблює, щоб запобігти конфлікту.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, як зберігати спокій у тривожний час.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини