Головна Новини Дозвілля психологія Як ужитися в одному приміщенні з великою кількістю людей
commentss НОВИНИ Всі новини

Як ужитися в одному приміщенні з великою кількістю людей

Психолог Ірина Тичина розповіла, як під час війни ужитися під одним дахом із великою кількістю людей

15 квітня 2022, 02:30
Поділіться публікацією:

Через бойові дії багато українців змушені були виїхати в безпечні регіони. У когось була можливість винайти комфортне житло, а комусь довелося жити в одному помешканні з великою кількістю таких самих переселенців. Але як упоратися з відсутністю особистого простору та не почати конфліктувати з оточуючими?

Як ужитися в одному приміщенні з великою кількістю людей

Як жити під одним дахом із великою кількістю людей (фото з відкритих джерел)

Психолог Ірина Тичина розповіла, що, на жаль, війна змусила нас переглянути свої пріоритети, тому комфорт та інші блага, яких звикли люди, відійшли на задній план. На першому місці опинилося виживання та безпека.

Якщо вам доводиться жити в "домі-рукавичці", тоді постарайтеся ужитися з іншими людьми й не сваритися. А зробити це можна, дотримуючись таких правил:

Турбота

Прибрати зайву тривогу, занепокоєння і роздратування допомагає турбота і думки про інших, переважно дітей і людей похилого віку. Коли кожен намагатиметься допомогти тому, хто поруч, то конфліктів та непорозумінь не має бути.

Особистий простір

Кожен має право на особистий простір, хоч за таких умов отримати його досить проблематично. Але все ж таки постарайтеся знайти свій окремий куточок, де ви можете побути наодинці з думками й просто відпочити від усього.

Робити те, що вмієш найкраще

Пропонуйте сусідам свої послуги та демонструйте таланти. Хтось може смачно готувати, у когось виходить розумно закуповувати продукти, а хтось чудово ладнає з дітьми. Спробуйте розподілити обов'язки.

Прощаємо один одному недоліки

Кожна людина має недоліки та особливості характеру, тому постарайтеся не ображатися на когось і не критикувати. Помічайте в інших людях лише добре.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, що не варто казати людям, які постраждали від війни.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини