Головна Новини Дозвілля психологія Як стати щасливою парою: п'ять головних кроків
commentss НОВИНИ Всі новини

Як стати щасливою парою: п'ять головних кроків

Над стосунками необхідно постійно працювати

13 жовтня 2020, 11:20
Поділіться публікацією:

Кожна людина хоче створити тривалі та серйозні стосунки, які надалі призведуть до міцного шлюбу. Але стати гармонійною і щасливою парою на ділі не так вже й просто, адже будь-яка випадковість може запустити сімейну кризу. Практикуючий психолог Тетяна Огнєва-Сальвоні розповіла виданню Wday, яких порад варто дотримуватися партнерам.

Як стати щасливою парою: п'ять головних кроків

Depositphotos / helenaak14

Більше свободи

Постійний контроль, замовчування образ, страхи — все це серйозно "підриває" гармонію у стосунках. У кожного партнера має бути особистий простір, можливість розвиватися і проявляти себе. Також у стосунках не варто приховувати своїх тривог, страхів, переживань, краще сісти та обговорити якусь проблему, ніж її замовчувати. Партнерам потрібно вміти домовлятися і довіряти один одному.

Щирість у натуральному вираженні потреб

Якщо хочете у свого партнера щось попросити, то робіть це прямо, без натяків, які можуть заплутати й призвести до конфлікту. Навчіться розмовляти спокійно, з повагою, нічого не вимагаючи один в одного і не маніпулюючи.

Сваріться без звинувачення та образ

Сварки відбуваються в кожній парі й на це може впливати безліч факторів: поганий настрій, важкий день, скидання напруги й т. д. Але дуже важливо під час конфлікту не переходити на особистості та не обзивати один одного. Така поведінка лише загострює ситуацію, адже сказані на емоціях образливі слова вже не повернеш назад. Якщо ви бачите, що спокійна розмова не виходить, тоді на час розійдіться по різних кімнатах, або нехай один з вас вийде на вулицю, подихає свіжим повітрям і заспокоїться.

Особистий час і простір

Не обмежуйте свободу один одного, не забороняйте коханій людині відпочивати з друзями, якщо у неї з'явиться така можливість або займатися якимось хобі, навіть якщо воно вам не подобається. Партнерам іноді корисно побути порізно. Пам'ятайте, що в стосунках немає місця диктатурі.

Від посмішки стане всім світліше

Постарайтеся в парі концентруватися тільки на позитивних речах, простіше ставтеся до якоїсь проблеми або складнощів. Підтримуйте один одного, більше жартуйте і посміхайтеся.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, як пережити стосунки на відстані.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини