Головна Новини Дозвілля психологія Як правильно мотивувати дітей
commentss НОВИНИ Всі новини

Як правильно мотивувати дітей

"Переговори" один-на-один мають вирішальне значення для створення внутрішньої мотивації у дитини. Діти за своєю природою допитливі, а ваше завдання - навчити їх слухати себе, звертатися до свого розуму.

7 січня 2021, 17:01
Поділіться публікацією:

Переконати своїх дітей робити те, що вони не хочуть - може бути складним завданням. А змусити їх припинити робити речі, які вам не до душі — ще складніше.

Як правильно мотивувати дітей

Дівчинка займається спортом. Фото: womo.ua

Сеанси корисних бесід

"Переговори"   дин-на-один з вашою дитиною мають вирішальне значення для створення внутрішньої мотивації у малюка. Діти за своєю природою допитливі, а ваше завдання — навчити їх слухати себе, звертатися до свого розуму. Якщо ваша дитина не хоче прибирати свою кімнату, бо вона втомилася від футбольного тренування, скажіть: "Чому б тобі не відпочити, а після обіду ти зможеш прибрати свою кімнату, перш ніж сісти за виконання домашньої роботи". Утримайтеся від вживання таких слів, як "повинен" і "зобов'язаний", і будьте поруч, щоб допомогти, коли дитина дійсно потребує вашої допомоги.

Найпоширеніша омана про дітей і мотивацію

До недавнього часу дослідники вважали, що провідним фактором в успіху дитини є когнітивні навички інтелекту, який можна виміряти на IQ тестах, в тому числі здатності розпізнавати букви і слова. Але сьогодні психологи, лікарі та економісти по всій країні визначили більш важливі якості, які приводять до успіху: наполегливість, самовладання, допитливість, совісність, впевненість в собі і оптимізм.

Діти повинні зіткнутися з невдачею

Вони повинні випробувати процес здійснення помилок і бути в змозі зробити крок назад і почати все заново. У міру свого дорослішання діти повинні легше сприймати невдачі. Завдання батьків дозволити дітям терпіти невдачу, але бути емоційним захистом для них. Це досить жорсткий баланс, але це саме те, що потрібно дітям.

Раніше "Коментарі" розповіли про секрети ідеальної мами — кілька нескладних завдань, виконуючи які ви на кілька кроків наблизитися до ідеалу!





Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://www.parents.com/
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Василь

7 січня 2021, 17:45

Не о чем "статья". "экономисты по всей стране определили более важные качества, которые приводят к успеху" - шта? Экономисты? Источник: https://life.comments.ua/news/psychology/kak-pravilno-motivirovat-detey-669322.html?utm_source=iua © Comments.ua


Новини