Головна Новини Дозвілля психологія Як подолати тугу за домом під час війни: цінні поради
commentss НОВИНИ Всі новини

Як подолати тугу за домом під час війни: цінні поради

Експерти розповіли, як українцям під час війни подолати тугу за своїм домом: поради, які стануть у нагоді

1 квітня 2022, 04:30
Поділіться публікацією:

Через війну, яку на нашій території розв'язала Російська Федерація, багато українців були змушені залишити свої будинки та вирушити до безпечніших регіонів чи інших країн. І вже минуло понад місяць. Експерти розповіли, що треба робити, щоб подолати тугу за домом?

Як подолати тугу за домом під час війни: цінні поради

Як подолати тугу за домом під час війни (фото з відкритих джерел)

Насамперед туга за своїм домом та звичними речами — це нормальна реакція на почуття втрати. Не варто стримувати емоції, якщо ви хочете поплакати чи виговоритись. Можете написати на аркуші паперу те, що відчуваєте, щоб полегшити свій стан.

У місці, де ви зараз перебуваєте, постарайтеся створити атмосферу дому. Надрукуйте фотографії та розвісьте їх над стіною або купіть собі предмет, який є у вашому будинку. Це той випадок, коли імпульсні покупки підуть на користь.

Щоб не думати про сумне, відволікайте себе прибиранням, читанням книг, спортом або іншою корисною справою. Також не забувайте контролювати баланс сну та режиму живлення.

Психологи рекомендують також частіше телефонувати друзям та рідним, мріяти й планувати, яким буде ваше життя після перемоги України над агресором.

Якщо розумієте, що впорається з тугою та іншими емоціями досить складно, зверніться за допомогою до фахівця.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, що важко передбачити, коли в Україні закінчиться війна, але ми знаємо точно, що перемога буде за нами. На жаль, ми не можемо вплинути на ситуацію, але можемо зберігати віру в те, що скоро все закінчиться і настане світ. Психотерапевт Наталія Портницька підказала, що треба робити, щоби не падати духом.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини